Schoolkinderen spelen fanatiek tijdens het schoolkorfbaltoernooi met gezellig veel publiek langs de lijn. Foto: KVZ

Chris Fokkenbokaal voor sportief Plotter 5 en 6

Algemeen

Schoolkorfbal sportief toernooi

ZUTPHEN/WARNSVELD - Woensdagmiddag 2 oktober werd het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld bij korfbalvereniging KVZ. Er deden 14 basisscholen uit Zutphen en Warnsveld aan mee, met in totaal 43 ploegen. Ruim 400 jongens en meisjes speelden een sportief toernooi in een gezellige sfeer. Gelukkig scheen tussen de buien door lekker de zon.

De organisatie van het toernooi stond weer als een huis, met dank aan de commissie en alle andere vrijwilligers van KVZ. Jong en oud zette zich in om van het schoolkorfbaltoernooi een succes te maken: door de korven vooraf netjes klaar te zetten, als scheidsrechter, als EHBO-er, in de keuken, om de uitslagen goed bij te houden, enzovoort.

Traditiegetrouw werd de Chris Fokkenbokaal uitgereikt voor sportief spel en gedrag. Dit jaar werden Plotter 5 en 6 bekroond als sportiefste team. Het toernooi werd afgesloten met spannende finales voor de plaatsen 1 en 2 en de zogenaamde troostfinales voor de plaatsen 3 en 4. Bij groep 5/6 won De Waaier 1 de finale van Plotter 3. Bij groep 7/8 won Achtsprong 1 de finale van Lea Dasberg 2. Alle finalisten kregen mooie bekers uitgereikt. De winnaars kregen daarnaast ook de wisselbeker mee naar huis. Bovendien mogen zij in juni 2020 mee doen met het Gelders schoolkorfbaltoernooi.

De kinderen die na deze kennismaking met de korfbalsport de smaak te pakken hebben, zijn van harte welkom om de komende tijd gratis mee te komen trainen bij KVZ. De eerste weken is dat nog op het veld en daarna in de zaal tot de zaalcompetitie begint. Informatie over het gratis mee trainen en opgeven kan via de mail.