Marijke de Kler ontvangt het eerste exemplaar van kunstboek Intens uit handen van Rick Hulshof. Foto: Bas Weetink
Marijke de Kler ontvangt het eerste exemplaar van kunstboek Intens uit handen van Rick Hulshof. Foto: Bas Weetink

Nieuw kunstboek over de Zutphense kunstenaar Martien de Kler

LAAG KEPPEL/ZUTPHEN - Woensdagavond 11 september ontving Marijke de Kler uit handen van Rick Hulshof het eerste exemplaar van het kunstboek ‘Intens’. Kunst of Art heeft dit boek gemaakt over het leven en de kunstwerken van haar echtgenoot, de Zutphense kunstenaar Martien de Kler (1943-2016). Van 12 september tot en met 5 oktober is zijn werk te zien in het kerkje in Laag-Keppel.

Kunstboek ‘Intens’
Het boek neemt je mee door het leven en de kunstwerken van Martien. Wie en wat inspireerde hem. Tegenstellingen als kracht en kwetsbaarheid, cynisme en humor en erotiek en macho trokken hem aan. Vanaf 12 september is dit boek te koop in de galeries van Kunst of Art en op drie andere locaties, te weten: Van den Brink Boek en Buro (Zutphen), Dat Bolwerck (Zutphen) en Boekhandel Jansen & De Feijter (Velp).

Kunst of Art heeft, na het overlijden van Martien in 2016, een deel van de collectie gekocht van zijn echtgenote Marijke. "Zijn werken zijn een mooie aanvulling op onze collectie. Qua formaat, kleur en thematiek. Wij vinden dat zijn werk (inter)nationale allure heeft. Vandaar deze expositie om kunstliefhebbers kennis te laten maken met zijn werk", aldus Mike en Rick Hulshof.

Meer berichten