Simone van der Vlugt over Schilderslief

Simone van der Vlugt. Foto: Wim van der Vlugt
Simone van der Vlugt. Foto: Wim van der Vlugt

ZUTPHEN - Schrijfster Simone van der Vlugt is op maandagavond 23 september van 20.00 tot 22.00 uur te gast in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Gerdien Verschoor, kunsthistoricus en auteur, gaat met haar in gesprek over haar nieuwste roman Schilderslief.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs, en er zijn meer dan tweeënhalf miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Deze verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië.

Schilderslief
De hoofdpersoon in Schilderslief is Geertje Dircx, de verguisde minnares van Rembrandt. Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door de vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven.

Zaal open om 19.30 uur. Entreekaarten (7,50 euro voor leden Graafschap bibliotheken en 10 euro voor niet-leden; inclusief consumpties) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen (0575-512 926) en bij boekhandel Boek en Buro (0575-519 717). Reserveren wordt aanbevolen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten