Het is mogelijk appels en peren laten persen. Foto: PR
Het is mogelijk appels en peren laten persen. Foto: PR (Foto: )

Sapdag: Fruit laten persen en genieten van activiteiten

EEFDE - Op de monumentale boerderij 't Valcke, Valkeweg 3 in Eefde organiseert Stichting IJsselhoeven op zondag 22 september van 10.30 uur tot 16.00 uur verschillende activiteiten. Boerderij 't Valcke is een rijksmonument van 200 jaar oud; zelfs het kippenhok heeft een monumentale status. Een aantal gebinten van de boerderij stammen uit de 15de eeuw.

Het is mogelijk appels en peren laten persen door de Welsumse sapmobiel. Voor het persen van fruit dient u zich van te voren per mail aan te melden via e-mail inekelenselink@ijsselhoeven.nl, onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer en het geschatte aantal kilo's te verwerken (gave en rijpe) appels en peren. De minimum hoeveelheid fruit die verwerkt kan worden is 75 kilo. Niet aangemeld fruit kan helaas niet verwerkt worden op 22 september.

Op de deel van boerderij 't Valcke zijn kraampjes met ambachtelijke streekproducten te vinden, zoals jam, (wal)notenolie, honing en meel. Ook kunnen bezoekers zien hoe stro-vlechten in zijn werk gaat. Zorginstelling Trajectum verkoopt diverse spullen, gemaakt door de cliënten. Voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten, zoals knutselen en schilderen.

Overige activiteiten zijn theater in boerenschuur (11.00, 12.00 en 15.00 uur), om 13.00 uur een rondleiding door Wim Jansen rondom boerderij 't Valcke, om 12.30 en 14.00 uur een optreden van muziekvereniging Concordia uit Eefde en om 14.30 uur het dorsen van graan (bij droog weer).

De toegang voor de sapdag is gratis. Er kan voor producten alleen contant betaald worden.

Meer berichten