De vaak schitterende rijtuigen - enkelspan, tweespan en ook vierspan - vertrekken tegen 18.00 uur vanaf de Hanzehal, voor een buitenrit . Foto: Pascal Pasman
De vaak schitterende rijtuigen - enkelspan, tweespan en ook vierspan - vertrekken tegen 18.00 uur vanaf de Hanzehal, voor een buitenrit . Foto: Pascal Pasman

Terug in de tijd met authentieke aanspanningen

ZUTPHEN - Dit jaar wordt op zaterdag 24 augustus de Nachtrit van Zutphen gereden waar zowel toeschouwers als deelnemers terug gaan in de tijd naar begin 1900, zeker als tegen 21.00 uur meerdere verlichte authentieke aanspanningen de binnenstad binnenrijden.

Deze nachtrit in Zutphen en omgeving wordt geroemd om de uitstraling die de Hanzestad Zutphen heeft als daar in de schemering en in het duister meerdere authentieke verlichte aanspanningen zich door de oude binnenstad verplaatsen. Op verschillende locaties en natuurlijk langs de route kan het publiek de rijtuigen bewonderen. Bij het aanspannen op het parkeerterrein Hanzehal en natuurlijk bij de start, de stops in Eefde aan de Elzerdijk en op de Zaadmarkt in Zutphen.

De vaak schitterende rijtuigen - enkelspan, tweespan en ook vierspan - vertrekken tegen 18.00 uur vanaf de Hanzehal, voor een buitenrit van ongeveer 20 kilometer in de omgeving van Zutphen met een stop voor een hapje en een drankje omstreeks 19.15 uur op het clubterrein van Koetsiersvereniging Achter 't Peerd aan de Elzerdijk in Eefde.

Hier vandaan vertrekt de stoet weer naar Zutphen, om tegen 21.00 uur te arriveren op de Zaadmarkt in Zutphen. Om 21.45 uur gaat de stoet met de lantaarns aan rijden door de binnenstad van Zutphen. Dat wordt genieten van deze bijzondere aanspanningen, die ruim honderd jaar geleden het normale straatbeeld vormde en nu alleen nog maar bij bijzondere gelegenheden op straat verschijnen.

Meer informatie over de routebeschrijving, deelnemers en meer, zie de websites.


www.achtertpeerd.com

www.facebook.com/achtertpeerd

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten