De coureurs v.l.n.r.: Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan, Evert van der Hoek en Hidde de Vries. Foto: Sam Langerak
De coureurs v.l.n.r.: Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan, Evert van der Hoek en Hidde de Vries. Foto: Sam Langerak (Foto: Sam Langerak)

Hidde de Vries uit Warnsveld coureur voor Solar Team Twente

WARNSVELD/ASSEN - Een bijzonder aanblik in Assen. Op het TT Circuit stonden gisterenavond vier teamleden trots naast zonneauto RED E. Zij zijn namelijk de nieuwe coureurs van Solar Team Twente en besturen in oktober de auto tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Ook Hidde de Vries uit Warnsveld is een van de bestuurders.

Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan, Evert van de Hoek en Hidde de Vries zijn de kersverse coureurs van Solar Team Twente. Zij mogen tijdens de race in oktober gezamenlijk ruim 3000 km afleggen door de woeste outback. Afgelopen dinsdagavond reed de zonneauto op het circuit van Assen om te oefenen voor de kwalificatie van de Bridgestone World Solar Challenge op het circuit in Darwin om de startposities van de grote race te bepalen.

Kleiner dan 1,80 meter
De coureurs moeten in topvorm zijn tijdens het besturen van de zonneauto. Gedurende shifts van ruim drie uur, met temperaturen die kunnen oplopen tot 50 graden, moeten deze vier teamleden de zonneauto op de weg houden. Daarom trainen de teamleden al een paar maanden. De training bestaat uit een gevarieerd schema met dagelijkse buikspieroefeningen, trainingen in de sportschool, en zelfs trainingen met truien en jassen aan om aan de temperaturen in Australië te wennen. Naast een goede conditie hebben, moeten de coureurs stressbestendig zijn en duidelijk kunnen communiceren. En om in de kleine RED E te passen moeten de coureurs kleiner zijn dan 1,80 meter.

Hidde de Vries
Hidde de Vries uit Warnsveld is elektrotechnicus bij Solar Team Twente en verantwoordelijk voor de accu van de zonneauto. Hidde gaat tijdens de Bridgestone World Solar Challenge zonneauto RED E besturen. "De accu is een erg belangrijk onderdeel in de zonneauto. Als de zon niet schijnt, kan RED E toch blijven rijden door energie die in de accu is opgeslagen. Het is heel cool om op zo'n manier aan de auto te hebben bijgedragen en nu ook zelf in de zonneauto te mogen rijden. "

Bridgestone World Solar Challenge
Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt het Twentse solarteam ruim 3000 kilometer dwars door de outback van Australië met zonneauto RED E. De race kent drie verschillende klassen. Solar Team Twente doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto's.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten