Victor Baena. Foto: PR
Victor Baena. Foto: PR (Foto: )

Drie concerten in de Walburgiskerk

Drie concerten in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Het eerste weekend van juli zijn er drie concerten in de Zutphense Walburgiskerk.

Op vrijdagavond 5 juli bespeelt organist Reitze Smits het Baderorgel en klinkt er muziek van Scarlatti, J.S.Bach en eigen composities van Smits. Reitze Smits (1956) studeerde orgel, improvisatie en compositie, muziekwetenschappen en klavecimbel. Op internationale concoursen in Brugge, Toulouse en Nijmegen won hij prijzen.
In 2010 ontving hij de Sweelinckprijs voor zijn verdiensten voor de orgelcultuur. Het concert begint om 20.00 uur uur en de toegang is 12 euro.

Het marktconcert dat zaterdag 6 juli om 12.00 uur begint, brengt twee jonge, talentvolle musici voor het voetlicht. Violiste Lisette Carlebur (1996) en organist Victor M. Baena de la Torre (1995) vormen sinds 2015 een duo en werden uitgenodigd om te spelen op het Grachtenfestival in Amsterdam (2016) en het Internationaal Orgelfestival van Astorga (Spanje, 2017). Zij brengen een programma met muziek van o.a. J.S.Bach, F. Kreisler en L. Boccherini. Het marktconcert is vrij toegankelijk. Na afloop collecte bij de uitgang.

Op zondagmiddag om 16.00 uur wordt dit weekend afgesloten met een orgelvesper. Organist is Klaas Stok en liturg Liesbeth Burger.


www.baderorgel.nl

Meer berichten