Buurtzorg PG team. Foto: PR
Buurtzorg PG team. Foto: PR

Winkelcentrum de Dreiumme dementievriendelijk

Algemeen

WARNSVELD - Buurtzorg PG team Warnsveld organiseerde op dinsdagavond 18 juni een training op locatie voor de ondernemers van het winkelcentrum. Hier is door veel ondernemers gehoor aangegeven. Bakkerij van Zuijlen, The Readshop, Groente en Fruit, BB Optiek, Benu Apotheek, Bakkerij van Asselt, Rozus bloemen en planten, de Kwalitaria en Elbrink bloemen en planten waren aanwezig op deze avond.

Het eerste deel van de avond ging over de verschillende vormen van dementie en het herkennen hiervan. De tweede deel van de avond zijn er voorbeelden uit de dagelijkse praktijk besproken, en er werd zelfs een situatie uitgespeeld door middel van een rollenspel. Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat.

'GOED' omgaan met dementie, deze letters zijn een ezelsbruggetje voor. Geruststellen: Praat op een kalme toon, stel jezelf voor en zeg wat je gaat doen. Probeer niet te corrigeren, maar wees juist bemoedigend in het contact. Oogcontact: Maak oogcontact om te checken of je wordt begrepen en geef de persoon met dementie de tijd om te reageren. Gebruik korte zinnen en stel eenvoudige vragen, liefst een vraag per keer. Probeer geen vragen te stellen over het recente verleden. Even meedenken: Vraag de persoon met dementie of je mag helpen. Leef mee met ideeën en wensen en betrek hem of haar bij de oplossing. Benoem wat je gaat doen. Dankjewel: Sluit het gesprek goed af.

Eigen kennis over dementie testen? Dat kan via de gratis online training op de website.


www.samendementievriendelijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant