Chauffeur Joke van Campen en de 91-jarige Diewulf Baatz worden na de 1500ste rit door Lex Hemelaar van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen in de bloemetjes gezet. Foto: PR
Chauffeur Joke van Campen en de 91-jarige Diewulf Baatz worden na de 1500ste rit door Lex Hemelaar van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen in de bloemetjes gezet. Foto: PR

1500ste rit AutoMaatje

Algemeen

1500ste rit AutoMaatje

ZUTPHEN - Gestart in oktober 2018 hebben de 60 chauffeurs van AutoMaatje in ruim acht maanden al 1500 ritten gereden voor in totaal 160 deelnemers. De 1500ste rit was op 13 juni. Chauffeur Joke van Campen bracht de 91-jarige Diewulf Baatz naar de ouderengymnastiek. Bij aankomst werden ze door Lex Hemelaar van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen in de bloemetjes gezet.

AutoMaatje is een klantvriendelijke vervoerservice van deur tot deur voor mensen die minder mobiel zijn. Gemiddeld worden nu 8 ritten per dag gereden. Alles op basis van vrijwilligheid, met de eigen auto en tegen enkel een onkostenvergoeding van 30 eurocent per kilometer. Dure investeringen zijn niet nodig. Vervoer op maat met persoonlijke aandacht. De heer Baatz was blij verrast. "Dankzij AutoMaatje kan ik naar de ouderengymnastiek welke op woensdagochtend en donderdagmiddag wordt gegeven in het Nieuwe Bornhof aan de Hobbemakade. Zo blijf ik nog aardig in beweging". Joke van Campen is vanaf de start al chauffeur bij AutoMaatje. "De wekelijkse ritjes zijn voor mij een leuke bezigheid. Ik heb er de tijd voor en ontmoet steeds weer andere mensen."

AutoMaatje
Bij AutoMaatje kunt u van maandag tot en met vrijdag ritten aanvragen tussen 10.00 en 14.00 uur op 0575 - 23 40 20. Liefst twee dagen van tevoren. De coördinatoren, Hannie en Gerry, regelen een chauffeur en informeren daarover. De chauffeur staat op de afgesproken dag en tijdstip voor de deur en brengt de persoon naar de gewenste bestemming en weer terug. Ook jongere mensen voor wie vervoer een probleem is, kunnen gebruik maken van AutoMaatje. Gebruik maken van AutoMaatje of chauffeur worden? Neem contact op.

0575 – 23 40 20

automaatje@stadsondernemingzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant