Tijdens de Haring Party op 14 juni reikte burgemeester Annemieke Vermeulen de Zilveren Haring uit aan ondernemer Jan Bobbink van Qlip. Foto: Pascale Drent
Tijdens de Haring Party op 14 juni reikte burgemeester Annemieke Vermeulen de Zilveren Haring uit aan ondernemer Jan Bobbink van Qlip. Foto: Pascale Drent

Zutphen reikt Zilveren Haring uit aan Jan Bobbink van Qlip

ZUTPHEN - Tijdens de Haring Party op 14 juni reikte burgemeester Annemieke Vermeulen de Zilveren Haring uit aan ondernemer Jan Bobbink van Qlip.

De Zilveren Haring wordt jaarlijks uitgereikt aan diegene die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Zutphen. Jan Bobbink heeft met Qlip Zutphen nadrukkelijk op de kaart gezet. Annemieke Vermeulen: "Met Jan Bobbink en Qlip hebben we in Zutphen een prachtig bedrijf dat enerzijds een grote speler is in de kwaliteitsbewaking in de zuivelindustrie en anderzijds bewondering oogst met de hoge tevredenheid onder werknemers. Ik ben blij voor Zutphen dat Qlip nu nadrukkelijk voor Zutphen heeft gekozen door de verhuizing naar onze mooie ondernemersgemeente."

Word ambassadeur van Zutphen
Eerder die dag was in dezelfde Burgerzaal de Voorjaarsnota besproken met de gemeenteraad. Zutphen zit in financieel zwaar weer en om die reden kan de gemeente alle ervaring en deskundigheid vanuit het bedrijfsleven goed gebruiken. Tijdens de uitreiking van de Zilveren Haring deed de burgemeester daarom een oproep aan alle aanwezige vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, organisaties en de gemeenteraad. Annemieke Vermeulen: "Ik roep daarom iedereen op om echt een ambassadeur te zijn van Zutphen. We kunnen nog steeds ondernemers gebruiken in de binnenstad en op onze bedrijventerreinen. Nodig collega-ondernemers uit en verwelkom hen in Zutphen. Laat samen zien hoe jullie met eigen ondernemersgeest ook de crisis te boven zijn gekomen, daar kunnen wij van leren. We willen als overheid de stad samen met jullie ontwikkelen, dat kunnen we allang niet meer alleen."

Meer berichten