Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck wethouder Mathijs ten Broeke op zijn werkkamer met de nieuwste editie van Zutphense Pracht. Foto: PR
Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck wethouder Mathijs ten Broeke op zijn werkkamer met de nieuwste editie van Zutphense Pracht. Foto: PR (Foto: )

Zutphense Pracht verrast wethouder Mathijs ten Broeke met nieuwste editie

ZUTPHEN - De nieuwste editie van Zutphense Pracht, het magazine over erfgoed, ligt weer in de winkel. Vorige week verraste hoofdredacteur Brigiet Bluiminck wethouder Mathijs ten Broeke op zijn werkkamer met een eerste exemplaar. "Hij ziet er weer goed uit, ik ga hem met veel interesse lezen", aldus Ten Broeke.

Ten Broeke, wethouder Cultuur en Erfgoed, heeft met ingang van dit nummer ook zelf een column in Zutphense Pracht: "Ik vind het heel bijzonder dat we in Zutphen ons eigen magazine hebben over erfgoed. Welke stad heeft dat nou? Maar het past bij Zutphen en de ambities die we als stad hebben en elke editie laat weer zien hoe bijzonder onze stad is. Het is een eer om ook op deze manier, als schrijver, een bijdrage te mogen leveren aan Zutphense Pracht."

Zutphense Pracht verschijnt twee keer per jaar, in mei en november. Het afgelopen najaar heeft het magazine een flinke restyling ondergaan. Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck: "Het was heel spannend om na zeven jaar het blad een ander uiterlijk te geven. Maar de restyling is erg goed ontvangen door onze lezers. We hebben vrijwel unaniem positieve reacties gekregen. Hij leest makkelijker, de foto's komen beter tot hun recht en hij oogt veel frisser. Het laatste nummer was het best verkochte nummer tot nu toe. Fantastisch om een groeiende groep lezers enthousiast te kunnen maken voor erfgoed in Zutphen."

Nieuw: abonnementen
Zutphense Pracht is verkrijgbaar in alle boekhandels in Zutphen en bij Primera XL in Brummen en The Read Shop in Warnsveld. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. Bluiminck: "Het magazine wordt gemaakt vanuit de Stichting Zutphense Pracht zonder winstoogmerk. Uiteraard worden er wel kosten gemaakt om het magazine te kunnen maken. Daarom hebben we een aantrekkelijk abonnement samengesteld. Voor de lezer interessant omdat het magazine gratis thuis wordt bezorgd én je zo nooit meer een uitgave mist. Voor ons is het interessant omdat we graag onze schare trouwe lezers willen uitbreiden.
Voor slechts 9,95 euro wordt het magazine dit eerste jaar twee keer thuis gestuurd. Zo lees je als eerste de mooiste verhalen over erfgoed in Zutphen. En natuurlijk is het ook aantrekkelijk om cadeau te doen. Een abonnement is af te sluiten via de website.

Kerkhof en begraafplaats
In het nieuwe nummer staat onder meer een verhaal over Kerkhof 8, de 175-jarige boekhandel Van Someren & Ten Bosch en de Algemene begraafplaats op de Warnsveldseweg. Ook is er een artikel over een bijzondere woonhuis in een voormalig sigarenfabriek in Warnsveld en historica Reinildis van Ditzhuyzen vertelt over haar favoriete monument in Zutphen. Ook vaste columnist Harm Edens, bekend van radio en tv, heeft weer een boeiende bijdrage geleverd aan dit nieuwe nummer.

De nieuwste editie van Zutphense Pracht ligt vanaf nu in alle boekhandels van Zutphen en Warnsveld en Brummen voor slechts 5,95 euro.


www.zutphensepracht.nl

Facebookpagina 'Zutphense Pracht'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten