V.l.n.r.: Amateurvoetballer Jari Li en -keeper Lukas Bonting van AZC JO17 en Mohammed Galliif, voormalig AZC speler, van BVO Go Ahead Eagles. Foto: PR
V.l.n.r.: Amateurvoetballer Jari Li en -keeper Lukas Bonting van AZC JO17 en Mohammed Galliif, voormalig AZC speler, van BVO Go Ahead Eagles. Foto: PR

Voetballers AZC nemen het op tegen talenten profclubs

AZC Unicef BVO jeugdtoernooi

ZUTPHEN - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, neemt de jeugd van AZC het op tegen spelers van het betaald voetbal. Dan wordt namelijk voor de tweede keer het Unicef onder 15 betaald voetbaltoernooi gehouden. Het toernooi vindt plaats op de sportvelden van AZC naast de Hanzehal (Fanny Blankers-Koenweg 8) en is voor iedereen, lid of geen lid, gratis toegankelijk. De jeugdige voetballers van AZC spelen op 30 mei tegen de talenten van zeven betaald voetbalclubs. Deelnemende teams dit jaar zijn PEC Zwolle, Ado Den Haag, Royal Antwerp, Go Ahead Eagles, VVV Venlo, Randers FC en FC Den Bosch. De betaald voetbalteams treden aan met hun onder-15 teams, terwijl AZC speelt met hun onder-17 team.

Het AZC Unicef O15 BVO jeugdtoernooi werd vorig jaar voor de eerste keer gehouden ter ere van het honderdjarig bestaan van de voetbalclub. Acht teams, waaronder AZC O17 (Jeugd onder de 17 jaar) streden toen om de eerste plaats. Hoewel het toernooi eigenlijk bedoeld was als een eenmalig jubileumevenement, is besloten dit jaar een tweede editie te organiseren. Steef Dekker, Ruud Bonting en Mark Hagemans zijn vanuit AZC de drijvende krachten achter het toernooi.
Mark Hagemans: "De reacties van de teams én de vele vrijwilligers waren vorig jaar zo lovend dat we hebben besloten om het toernooi dit jaar opnieuw te organiseren. Het draaiboek hadden we immers toch nog liggen. En leuk is dat we dit jaar ook twee buitenlandse clubs mogen verwelkomen. Royal Antwerp uit België en Randers FC uit Denemarken."

Elk team dat komt spelen in Zutphen, wordt begeleid door een speler van het G-team uit de jeugd. Deze begeleiders zijn de hele dag aanwezig om 'hun' club wegwijs te maken bij AZC. Zij begeleiden de teams onder meer naar de kleedkamers en de voetbalvelden, maar ook tijdens de lunch. Voor elke club wordt een ingedekte tafel in de kantine gereserveerd waar de gastspelers een warme maaltijd krijgen aangeboden.

Alle opbrengsten van het toernooi zijn net als vorig jaar bestemd voor Unicef. Zo is er onder meer een loterij met leuke prijzen en er worden broodjes, fruit en andere lekkere hapjes verkocht voor het goede doel.

De opening van het toernooi is op donderdag 30 mei om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het toernooi is gratis toegankelijk.


www.azczutphen.nl

Meer berichten