De spelers van Theaterproject De Hoven zijn enthousiast over het script voor Tiggeljong. Foto: PR
De spelers van Theaterproject De Hoven zijn enthousiast over het script voor Tiggeljong. Foto: PR

Script Tiggeljong van Theaterproject De Hoven afgerond

ZUTPHEN - Het script van de toneelvoorstelling Tiggeljong dat door Theaterproject De Hoven eind juni wordt gespeeld is af. Afgelopen week werd het script aan de spelers gepresenteerd door initiatiefnemer en schrijver van het stuk Inès Kok. De tekst voor het stuk werd enthousiast ontvangen door de ruim twintig spelers die elke maandagavond repeteren voor de voorstellingen die op 28 en 29 juni staan gepland.

In de komende drie maanden wordt er door het theatergezelschap onder leiding van Inès Kok van Verzien Theater gewerkt aan de voorstelling. In navolging van het vorige jaar zal opnieuw de historische achtergrond van de wijk De Hoven als uitgangspunt genomen worden. Het boek Tiggeljong van schrijver en onderzoeker Jan Bos vormt de basis van het script dat gaat over de tijd van de steenfabrieken en de sociale context van het leven van de fabrieksarbeiders.

Het stuk wordt dit voorjaar vier keer opgevoerd. Het theatergezelschap dat bestaat uit mensen van ongeveer 10 tot 70 jaar heeft nog behoefte aan mannen van boven de 25 jaar. Ervaring met toneel is geen vereiste. Mocht je willen aansluiten bij het theatergezelschap stuur dan een mail naar theaterhoven@gmail.com. Ook jonge dansers (van 12 tot 25 jaar) die het leuk vinden om mee te doen aan een dans die deel uitmaakt van de voorstelling wordt gevraagd een mailbericht te sturen. Mensen die willen helpen bij het maken van kostuums, decors, techniek, opbouw, kaartverkoop, catering, grime of als gastvrouw/heer willen optreden kunnen zich ook melden door een mail te sturen.

Theatervoorstelling Tiggeljong: vrijdag 28 juni om 19.00 uur en zaterdag 29 juni om 13.00 uur, 16.00 uur en 19.00 uur aan de Baankstraat in De Hoven.


facebook.com/theaterprojectdehoven

instagram theaterproject_dehoven

www.verzien.nl/theater/theaterprojecten

Meer berichten