Foto: Suzanne Halfmouw
Foto: Suzanne Halfmouw (Foto: )

Derby AZC – Warnsveldse Boys eindigt onbeslist

WARNSVELD - Afgelopen maandag 22 april stond voor de Warnsveldse Boys de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen AZC op het programma. Allemaal op de fiets richting Zutphen om het strijdtoneel op te zoeken. AZC doet het goed, ze staan bijna veilig en voor de derde periode waren zij nog kansrijk. De situatie voor de Warnsveldse Boys is anders, elk punt is meegenomen in de degradatiestrijd. De scheidsrechter van dienst was op het laatste moment verhinderd en hij werd prima vervangen door Mike Harmsen, geregeld door de KNVB.

De wedstrijd begon onder een stralende zon en met een grote publieke belangstelling, ook de fans uit Warnsveld waren goed vertegenwoordigd. AZC begon sterk en probeerde de Boys onder druk te zetten. Na 10 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht en ontspon zich een echte derby, veel strijd en inzet maar weinig goed voetbal of kansen. De spanning was voelbaar en de duels waren intens, elke mogelijkheid tot een drinkpauze werd dan ook goed benut.

AZC moest al in de eerste helft twee spelers wisselen, wat op dat moment hun spel niet ten goede kwam. Vlak voor de rust sloeg Warnsveldse Boys uit een goed lopende aanval toe. De bal werd via de rechterkant (Tom Boeve) vrijgespeeld en Jesper Nachtegaal benutte dit buitenkansje prima, 0 – 1 voor de Boys in de 45ste minuut.

Na de rust wilden de Warnsveldse heren hun voorsprong graag zo lang mogelijk vasthouden en gaan kijken of zij deze zelf zouden kunnen uitbouwen. Dat lukte echter niet. Clay Havenaar kreeg de bal op het middenveld in bezit, schudde gemakkelijk twee tegenstanders af en haalde prachtig uit. De bal verdween in de bovenhoek en de keeper van de Warnsveldse Boys was kansloos. Dit alles in de 48ste minuut.

De strijd ging voort, werd wat grimmiger en de scheids moest de zaak corrigeren met gele kaarten. Vervelend moment voor Lars van Roon was een val waarbij hij verkeerd op zijn schouder terechtkwam en deze uit de kom schoot. Hij moest noodgedwongen worden gewisseld. Aan beide kanten kwamen er nog wat kansen op de overwinning en was AZC, met een geweldige knal op de paal, er het dichtste bij. In de 90ste minuut kreeg een speler van AZC zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Al met al kon iedereen zich vinden in de uitslag 1 – 1. De Warnsveldse Boys blijven vechten tegen degradatie en AZC kan het seizoen lekker uitvoetballen en zich opmaken voor een langer verblijf in de tweede klasse.

De Warnsveldse Boys moet zondag 28 april uit naar Quick 1888. Deze ploeg heeft 3 punten meer dan de Boys dus bij winst kunnen de Warnsveldse Boys goede zaken doen.

Meer berichten