De Tibetaans Boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche. Foto: PR
De Tibetaans Boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche. Foto: PR (Foto: )

Bekende Tibetaans Boeddhistische lama terug in Zutphen

ZUTPHEN - De Tibetaans Boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche geeft zaterdagavond 20 april om 19.30 uur een lezing bij Vrijeschool Zutphen, Dieserstraat 52. Ditmaal met als titel: 'Waarom heb je het zo druk?'. De lezing is gebaseerd op de eeuwenoude Boeddhistische wijsheid 'Dzogchen' en maakt duidelijk hoe we in de natuurlijke flow van het leven kunnen leven door keuzes te maken die ons minder verwarren.

Dzogchen Rinpoche zegt dat we in deze hectische, moderne wereld makkelijk de bron van blijvend geluk uit het oog te verliezen. "Heb je je wel eens afgevraagd waarom je het zo druk hebt? We merken niet eens hoe afgeleid we raken van wat echt zinvol is. We willen graag geloven dat wanneer we steeds meer werken en overal ja op zeggen, het leven rijker wordt. Soms ben je alleen maar op de vlucht voor iets waar je bang voor bent". "Deze disbalans veroorzaakt vaak stress en maakt je ziek. Je hebt nergens meer tijd voor, zeker niet voor de dingen die werkelijk zinvol zijn en je blij maken. Veel van ons realiseren zich wel dat we klem zitten maar we weten niet wat we moeten veranderen om meer innerlijke rust te ervaren."

Ook dit jaar is er onder zijn leiding een vijfdaagse retraite in Epse bij Deventer, van zondagnamiddag 21 april t/m vrijdagmiddag 26 april. Hij laat deelnemers ervaren hoe je zijn lessen kunt toepassen in alle facetten van je leven, ook in het werk en relaties.

Opbrengst voor Tibetaanse vluchtelingen in Zuid-India
De opbrengst van de lezing in Zutphen wordt direct besteed aan concrete projecten voor het behoud van het Tibetaans cultureel erfgoed. Zoals de bouw van een school voor Tibetaanse vluchtelingen, gezondheidszorg en onderhoud van de Dzogchen tempel in de Tibetaanse vluchtelingen nederzetting Dhondenling in Zuid-India.

Kaarten kosten 20 euro of 15 euro (voor minima). Meer info en kaartverkoop via de website.


shenpennederland.org/evenementen

zutphen@shenpennederland

06 - 345 1914

facebook.com/DzogchenBoeddhisme

Meer berichten