Bewoners planten streekeigen bomen en struiken in Warken en Leesten

Via deze actie worden erf en omliggend landschap verfraaid met streekeigen beplanting. Foto: SLG
Via deze actie worden erf en omliggend landschap verfraaid met streekeigen beplanting. Foto: SLG (Foto: )

WARKEN/LEESTEN - Bewoners uit Warken en Leesten (gemeente Zutphen) planten binnenkort meer dan zevenduizend stuks streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan het beplantingsproject 'Warken en Leesten in het Groen', een samenwerking van de gemeente Zutphen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en actieve buurtbewoners. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op vrijdag 15 maart. In totaal ontvangen 26 deelnemers hun beplanting. Zij planten dan inheemse struiken zoals meidoorn, Gelderse roos maar ook knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op hun erf en in het landschap. De uitdeeldag begint om 10.30 uur. Wethouder Harry Matser plant de eerste boom op het erf van de familie Smeerdijk aan de Werkseveldweg 1 in Warnsveld. Inloop met koffie en thee is om 10.15 uur.

Op de uitdeeldag krijgen bewoners een instructie hoe je een boom plant en tips voor vervoer van beplanting tegen uitdroging. Daarna is iedereen met zijn beplanting op weg naar eigen erf om te starten met de aanplant.

Via deze actie worden erf en omliggend landschap verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie hiervan. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap van Warken en Leesten, maar ook vogels, vlinders, wilde bijen en kleine zoogdieren profiteren hiervan volop. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. Na de plantdag zal het buitengebied van Warken en Leesten landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Het project 'Warken en Leesten in het Groen' wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen en de provincie Gelderland.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten