Grote brand in de binnenstad van Zutphen
Grote brand in de binnenstad van Zutphen

Grote brand in de binnenstad van Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Een woning aan de Laarstraat in de binnenstad van Zutphen is in de nacht van zondag op maandag 18 februari een zeer grote brand ontstaan. De woning brandde volledig uit. De bewoner, een man op leeftijd, raakte gewond.

De brand werd kort na 00.30 uur gemeld. Hulpdiensten rukten massaal uit en de brandweer schaalde al snel op naar 'zeer grote brand'. Diverse brandweerkorpsen uit de regio assisteerden bij de brand. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling. Omliggende woningen werden ontruimd. Bij de ontruiming werd nog een in paniek zijnde kat aangetroffen. Deze is elders in de straat opgevangen.

Het vuur verspreidde zich al snel door de woning. Daarbij werd ook de benedenverdieping in de as gelegd. Diverse tankwagens voorzagen de blusvoertuigen van water. Ook zette de brandweer een groot watertransport in. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Toegestroomde toeschouwers werden door een lint op afstand gehouden. Na ruim drie uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen heeft nog geruime tijd in beslag genomen.

Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant