Op de zaterdagmarkt van 17 november vraagt Stadsvoedsel Zutphen aandacht voor seizoensgroenten. Foto: PR
Op de zaterdagmarkt van 17 november vraagt Stadsvoedsel Zutphen aandacht voor seizoensgroenten. Foto: PR (Foto: )

Aandacht voor wintergroenten in Week van de Smaak

ZUTPHEN - Van 15 tot 25 november vindt de 'Week van de Smaak' plaats, een jaarlijks terugkerend evenement rond gezonde voeding. Op de zaterdagmarkt van 17 november vraagt Stadsvoedsel Zutphen aandacht voor seizoensgroenten. Het winkelend publiek kan dan bij de kraam tegenover het Volkhuis bijzondere gerechten van bekende wintergroenten proeven.

Tegenwoordig kun je het hele jaar door groenten en fruit van alle hoeken van de aarde kopen. In de zomer hebben we een ruime keuze aan producten die in eigen land worden geteeld, maar in de winter is die keuze beperkt. Dan kopen we sperzieboontjes uit Egypte of Senegal en aardbeien uit Kenya die hierheen worden gevlogen. Aardappelen uit Israel en zoete aardappels uit Amerika die alleen al door de transporten milieuonvriendelijk zijn. Terwijl we nog voldoende Hollandse groenten kunnen kopen die goed bewaarbaar en goedkoop zijn. We kennen de aloude Hollandse recepten voor stamppotten en erwtensoep als winterkost. Maar er zijn nog zoveel meer recepten van wintergroenten om variatie te brengen in de dagelijkse maaltijden. Kom op 17 november kennismaken met enkele verrassende gerechten en ontvang een recept om zelf thuis klaar te maken.

Stadsvoedsel Zutphen voert ook een voedseleducatieprogramma uit bij verschillende basisscholen. Tijdens de Week van de Smaak gaat de voedselcoach met kinderen kokkerellen om hen te laten kennismaken met verschillende groenten en fruit. Aan het eind van de week maken de kinderen internationale hapjes klaar voor de hele school en hun ouders.

Kijk voor meer informatie op de website.


stadsvoedselzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten