Concert Psalm 150 in Theater Hanzehof Zutphen

Irma ten Brinke en dirigent Tijmen Botma met Psalm 150  tijdens een concert in maart. Foto: G.W. Huinink
Irma ten Brinke en dirigent Tijmen Botma met Psalm 150 tijdens een concert in maart. Foto: G.W. Huinink

DINXPERLO/ZUTPHEN - Op zaterdag 8 december geven Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo en studentenorkest QHarmony uit Nijmegen een concert in Theater Hanzehof in Zutphen. Dit concert is één van de elf concerten binnen de HRFSTWND-concertreeks. Beide orkesten werken samen met een solist: Psalm 150 met sopraan Irma ten Brinke en QHarmony met trompettist Jeroen Botma. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à vijftien euro zijn te bestellen via www.psalm150.nl of te koop bij leden van Psalm 150.

HRFSTWND biedt orkesten de mogelijkheid om bijzondere concerten te geven in de mooiste muziekzalen en theaters van Oost-Nederland. Dit jaar vinden er maar liefst elf concerten plaats waarin onverwachte samenwerkingen worden aangegaan. Dat is HRFSTWND; verrassende concerten door amateurs en professionals.

Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo
Fanfare Psalm 150 uit Dinxperlo is een enthousiast en gedreven orkest dat musiceert op een hoog niveau. Tijdens dit HRFSTWND-concert staat het orkest na een succesvolle samenwerking in maart opnieuw op het podium met sopraan Irma ten Brinke. Zij zullen I Shall Love But Thee van Jan van der Roost ten gehore brengen. De teksten in dit stuk zijn van William Shakespeare, waardoor de componist geïnspireerd raakte tot het creëren van indringende en aansprekende muziek. De combinatie van sopraan en fanfare maakt dit werk tot een unieke compositie. Daarnaast speelt het orkest The Big Bang en Wonders of Nature van Bert Appermont en het sfeervolle Rounded with a Sleep van Harrie Janssen. Psalm 150 staat onder leiding van Tijmen Botma.

Studentenorkest QHarmony
QHarmony is het enige studentenharmonieorkest van Nijmegen. Meer dan 60 studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen geven jaarlijks meerdere gevarieerde concerten vol jeugdig enthousiasme. Voor het concert op 8 december hebben zij trompettist Jeroen Botma uitgenodigd. Jeroen is trompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en een veelgevraagd solist. QHarmony zal hem begeleiden in het Trumpet Concerto van Alexander Arutiunian. Het staat bekend om het energieke karakter met Oost-Europese invloeden en mooie melodieën. Daarnaast spelen zij onder andere Festmusik der Stadt Wien van Richard Strauss en Lux Arumque van Eric Whitacre. QHarmony staat onder leiding van Jan Nellestijn.

Meer berichten