V.l.n.r. Elly Hissink, raadslid Harrij Hissink, raadslid Jasper Bloem, Hans van Noort (voorzitter Ligthouse), Margreet van Asselt - Klop en raadslid Marjolijn Moester. Foto: PR
V.l.n.r. Elly Hissink, raadslid Harrij Hissink, raadslid Jasper Bloem, Hans van Noort (voorzitter Ligthouse), Margreet van Asselt - Klop en raadslid Marjolijn Moester. Foto: PR (Foto: )

Rode taart voor Lighthouse

ZUTPHEN - De PvdA geeft deze maand de rode taart aan het Lighthouse. Al jaren lang organiseert Lighthouse activiteiten voor kinderen en jongeren in het Waterkwartier.

In een knus wit gebouw midden op een speelveld in het Waterkwartier staat het Lighthouse. Kinderen van alle leeftijden en achtergronden komen er langs om te spelen. Iedere twee weken is er een 'Kick-Off avond' waar vijftig jongeren naar toe gaan. Ook organiseert het Lighthouse een kookavond waarin jongeren leren koken, met geld omgaan en elkaars eten proeven. En ook voor ouders is er een creatief café. Kortom, mede dankzij het Lighthouse is er wat te doen in de wijk, leren mensen elkaar kennen en kunnen mensen met problemen aan de bel trekken. Verder is er voor gezinnen met weinig inkomen een kledingbank waaruit kinderen tweedehands winterkleren kunnen ontvangen.

De PvdA waardeert in het bijzonder de gedrevenheid waarmee vijftig vrijwilligers de Lighthouse draaiende houden. Voor de PvdA is armoede en sociaal isolement nog steeds een probleem dat in Zutphen aandacht verdient. Organisaties zoals de Lighthouse leveren hun bijdrage in het verbeteren van de leefsituatie van kinderen, jongeren en andere inwoners van het Waterkwartier.

Meer berichten