L'Atelier. Foto: PR
L'Atelier. Foto: PR (Foto: Luxor Zutphen )

Frans filmweek in Luxor

ZUTPHEN - Voor het derde jaar organiseert Luxor in samenwerking met de Alliance Française Zutphen een Franse Filmweek. De week gaat donderdag 15 november van start. Die datum is niet geheel toevallig. Het is de derde donderdag van november, traditioneel de dag waarop de Beaujolais Primeur wordt vrijgegeven.

Op het programma staan drie films. L'Atelier, van regisseur Laurent Cantet, de maker van Gouden Palm-winnaar Entre les murs, vertelt het verhaal van een schrijfworkshop die in de zomer in La Ciotat, een vervallen havenstad in de buurt van Marseille, wordt georganiseerd voor een groep jongeren. Onder leiding van de bekende auteur Olivia moeten ze samen een misdaadthriller schrijven. Eén van hen, Antoine, zoekt steeds de grenzen op en provoceert, wat de workshop verstoort en de andere cursisten irriteert. Wanneer Antoine een gewelddadige moordscène schrijft, lijkt hij de moordenaar iets te goed te begrijpen.

Plaire, aimer et courir vite is een liefdesgeschiedenis over twee mannen, Jacques, een bekende schrijver die met zijn zoontje in een appartement in Parijs woont, en Arthur, een filmmaker van begin twintig, die elkaar in 1993 in Parijs ontmoeten. De film won meerdere nominaties in Cannes en Venetië en werd onder meer in Amsterdam opgenomen.

La Prière is een gevoelig drama over de 22-jarige drugsverslaafde Thomas die zich aansluit bij een afgezonderde gemeenschap in de bergen, die geleid wordt door voormalige drugsverslaafden die zichzelf helen met behulp van het gebed. Het is op deze plek dat Thomas vriendschap, arbeid, liefde en het geloof zal vinden. De jonge hoofdrolspeler Matthieu Lucci werd in Berlijn onderscheiden met de Zilveren Beer voor beste acteur.

Tijdens de Franse Filmweek kan men ook genieten van een goed glas wijn, want wijnhandel Schaapveld zal op de openingsavond weer een proeverij houden voorafgaand aan de voorstelling. Reserveren wordt aanbevolen.

Kaartverkoop via de kassa of de website.


www.luxorzutphen.nl

Meer berichten