GOW wedstrijden op terrein wielersportvereniging ETP Zutphen. Foto: Jeroen Vroegindewweij
GOW wedstrijden op terrein wielersportvereniging ETP Zutphen. Foto: Jeroen Vroegindewweij

Start Ten Tusscher GOW Veldritcompetitie bij ETP Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 6 oktober organiseert Wielersportvereniging ETP Zutphen een veldritwedstrijd in het kader van de GOW-competitie. Deze wedstrijd is de eerste wedstrijd in een reeks Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) wedstrijden en wordt om 12.00 uur gehouden op het clubparcours aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen. Publiek is van harte welkom om deze veldrijders aan te moedigen onder het genot van een hapje en een drankje.

In het veldrijden moeten de deelnemers met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. In tegenstelling tot het wielrennen zijn grote delen van het parcours niet verhard en rijden de renners door bossen, over velden en zandwegen. Het is soms nodig de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. De competitie vindt plaats in de herfst- en wintermaanden.

ETP Zutphen heeft de eer om op deze zaterdagmiddag de openingswedstrijd van de Ten Tusscher GOW veldritcompetitie te verzorgen. Net als andere voorgaande jaren verwacht de organisatie van de GOW 2018/2019 weer een groot aantal deelnemers. Vorig jaar waren er driehonderd deelnemers. De organisatie hoopt dit aantal weer te evenaren.

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers is ETP Zutphen afgelopen weken druk in de weer geweest om het crossparcours gereed te maken voor de grote openingswedstrijd. Zo is er onder andere drainage aangebracht om het parcours bij eventuele regen goed begaanbaar te houden en zijn er ruimere paden voor de renners om beter te kunnen inhalen. Daarnaast is het terrein beter bereikbaar gemaakt voor publiek door de aangebrachte grindpaden. Tevens maakt een trap onderdeel uit van het parkoers zodat de veldrenners nog meer worden uitgedaagd.

De jongste jeugdgroepen gaan van start op een speciaal voor hen uitgezette jeugdomloop. Het parkoers wordt daarna aangepast, zodat er nog meer technische en snelle stukken aan de veldrit kunnen worden toegevoegd.

Programma
11:00 uur: Inrijden
12:00 uur: Start Jeugd Groep 2 (12 min)
12:01 uur: Start Jeugd Groep 1 (10 min)
12:20 uur: Start Jeugd Groep 3 (15 min)
12:40 uur: Inrijden Masters, nieuwelingen, dames (15 min)
13:00 uur: Start Masters beide groepen (40 min)
13:45 uur: Inrijden nieuwelingen, dames, elite, amateurs, junioren (20 min)
14:05 uur: Start Nieuwelingen (35 min)
14:06 uur: Start Dames Categorieën (35 min)
14:45 uur: Inrijden elite, amateurs, beloften, junioren (10 min)
15:00 uur: Start Amateurs, Elite, Beloften (50 min)
15:01 uur: Start Junioren (45 min)
15:50 uur: Einde wedstrijd

Voor meer informatie, zie de websites.


etp-zutphen.nl/evenementen/gow-zutphen

gow.nu

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant