Pianist Josse van der Schaft. Foto: PR
Pianist Josse van der Schaft. Foto: PR

Jazzavonden van Luxor verhuist naar Wijnhuistoren.

Algemeen

ZUTPHEN - Vanwege het stoppen van de jazzavonden in Luxor, is de nieuwe locatie de Wijnhuistoren geworden. Het gaat daarom nu verder onder een andere naam, namelijk Jazz in the Tower (in plaats van Jazz in Luxor). Dinsdag 25 september is daar te gast bij Jazz at the Tower. Aanvang optreden 20.00 uur. De toegang is gratis en donaties zijn welkom. 

Afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, bracht pianist Josse van der Schaft (1992) zijn debuutalbum 'Hollow' uit. Een perfect uitgebalanceerd album waarin invloeden uit de klassieke muziek en meesters van nu omgezet worden naar een eigen en hedendaags idioom. Van der Schaft is een pupil van Harmen Fraanje. Diens invloed is zeker terug te horen in de zorgvuldig opgebouwde composities van deze talentvolle Amsterdammer, maar roepen tevens herinneringen op aan het vroege werk van Brad Mehldau. Met de ernst van de klassieke muziek in het achterhoofd drapeert Van der Schaft zijn fragiele maar zelfverzekerde melodielijnen speels over een expressief akkoordenspel. Bedachtzame spanning en luchtigheid houden de intense stukken fraai in evenwicht waarbij de lyriek vol over het voetlicht treedt.

Samen met contrabassist Tijs Klaassen, tweemaal winnaar Prinses Christina Concours, en drummer Jeroen Batterink geven ze een sfeervol concert in de Wijnhuistoren tijdens Jazz at the Tower.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant