Het duo Boxin' the Vox. Foto: PR
Het duo Boxin' the Vox. Foto: PR

Ierse folkmuziek in het Openluchttheater Gorssel

Algemeen

GORSSEL - Op zaterdag 25 augustus zal Openluchttheater Gorssel in het teken staan van Ierse folkmuziek. Dit keer vertolkt door Boxin' the Vox, een Nederlands duo dat bekend is in de Nederlandse en Ierse folkscene. Het concert op zaterdag 25 augustus begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie en de thee klaar. Bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in SSC 't Trefpunt. De entree is gratis.

In hun show 'Take me home' nemen ze het publiek mee op reis langs kliffen en kastelen, langs groene heuvels en gezellige pubs. Ze spelen songs van Van Mary Black tot the Dubliners en van Sinéad O'connor tot The Pogues.

Boxin' the Vox
Het duo bestaat uit David Plasmeijer (zang, luit en banjo) en Anne-Lotte Paymans die zingt en gitaar speelt. De muziek van dit gelukkig getrouwde stel is geïnspireerd op Ierse folkhelden uit de zestiger en zeventiger jaren. Ook komen hedendaagse acts voorbij als The Young Folk en The Cranberries.

In 2017 bracht Boxin' the Vox het debuutalbum 'Take me home' uit, een cd met twaalf tracks. Het meest opvallende lied is de Ierse vertaling van 'de Vondeling' van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. Zij maakten van het nummer een geheel eigen interpretatie onder de titel 'Infant of Inishmore'. Dit nummer zal deze avond zeker ook ten gehore worden gebracht.

Ierse sferen
Om in de Ierse sfeer te komen mag een glaasje whisky deze avond niet ontbreken. De whiskyproeverij zal deze avond verzorgd worden door slijterij De Wingerd uit Gorssel. In de bar zijn ook koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar.

Informatie
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan op zo'n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC 't Trefpunt. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de 'melkbussen' bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld.


www.openluchttheatergorssel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant