Jasmijn Swennenhuis met het Kampioenslint behaald met haar pony Voltreffer’s Vlegel in de klasse L2. Cat. D/E. Foto: Willem Hamer
Jasmijn Swennenhuis met het Kampioenslint behaald met haar pony Voltreffer’s Vlegel in de klasse L2. Cat. D/E. Foto: Willem Hamer

Succesvolle Gelderse Kampioenschappen voor ponyclub Gorssel-Zutphen

STEENDEREN - Maar liefst twintig ponyleden van rijvereniging Gorssel Zutphen hebben onder leiding van instructrices Richelle en Nicole Kroesen met succes deelgenomen aan de Gelderse Kampioenschappen in Steenderen, 4 augustus te Steenderen. De leden van Gorssel Zutphen startten in totaal 43 keer. Onder extreem zomerse omstandigheden werden er topprestaties geleverd door de jeugd.

Individuele starts
Jasmijn Swennenhuis wist in de dressuur klasse L2 cat. D het Gelders Kampioenschap op haar naam te schrijven met haar pony Voltreffer's Vlegel . Ze behaalde met haar pony een prachtscore van 67,833% Jasmijn mag met haar pony op 25 augustus starten op de Hippiade te Ermelo. Ook Kirsten Brinkman en Vivian Schiphorst mogen van start gaan op de Nederlandse Kampioenschappen. Kirsten, selecteerde zich in de dressuur met twee pony's; El Diego des Etoiles in de klasse B. cat.D/E en Fallingasate Dewy in de klasse M2. cat. D/E. Vivian mag zich met Pipa Power ook melden op het NK in het M springen, cat D/E.

Afdelingsdressuur
Het zestal van GZ onder leiding van Richelle Kroesen wist op het ereschavot te komen. Er werd een mooie proef neer gezet die hun de kampioenstitel opleverde. Het team plaatse zich hiermee direct voor de Hippiade. Dit zestal bestaat uit de leden: Jasmijn Swennenhuis met Vincent, Vivian Schiphorst met Pipa Power, Herman Lammers met Donna, Lynn Kruitbosch met Sem, Guus Krieger met Corrie, Gijs Krieger met Black s Tania en Josefien met Naomie.

Het M viertal is reservekampioen geworden, het blijft nog even spannend of zij zich mogen melden op de Hippiade. Dit viertal bestaat uit: Jasmijn Swennenhuis met Volltreffers's Vlegel, Vivian Schiphorst met Second Spirit, Kirsten Brinkman met Fallingasate Dewy en Niels Fransen met Upset van de Zonnehoeve.

Het jongste L-viertal maakte in Steenderen haar debuut. Onder leiding van Nicole Kroesen wist het viertal een mooie negende plaats binnen te halen. Het veelbelovende viertal bestaat uit: Marieke Lammers met Donna, Demi Jansen met Ziezo, Pien Oost met Kantjes Zoey en Sientje Tolboom met Moorlands Maureen.

Verenigingswedstrijd
Maar liefst drie teams van Gorssel-Zutphen gingen van start in de verenigingswedstrijd. Iedere deelnemer zette zijn/haar beste beentje voor om een zo hoog mogelijk score te halen. Team nummer 1 van GZ behaalde een vierde plaats en hopelijk mag dit team ook door naar de Hippiade. Team 2 eindigde op een tiende plaats en team 3 op een vijftiende plaats. De teams bestonden uit de volgende combinaties:

Team 1: Kirsten Brinkman met Diego des Etoiles, Vivian Schiphorst met Second Spirit, Guus Krieger met Corrie, Jasmijn met Voltreffer's Vlegel, Lynn Kruitbosch met Sem, Herman Lammers met Donna, Lisanne Berendsen met Falco van de Stompslag, Niels Fransen met Upset van de Zonnehoeve.

Team 2: Vivian Schiphorst met Pipa Power, Fabienne Berendsen met Mitchel van de Stompslag, Ester Groot Wassink met Smokey van de Wuus, Pien Oost met Kantjes Zoey, Lisanne Berendsen met Annabel van de Stompslag, Niels Fransen met Upset van de Zonnehoeve.

Team 3: Marieke Lammers met Donna, Demi Jansen met Ziezo, Michelle Berendsen met Beauty van de Stompslag, Gijs met Black s Tania, Vivian met Cathleen, Janelle Garrits met Wonder en Silke Memelink met Lianne.

Meer berichten