Tijdens het Berkelfestival is er een grensoverschrijdende kanotocht. Foto: PR
Tijdens het Berkelfestival is er een grensoverschrijdende kanotocht. Foto: PR

Kano grensoverschrijdend mee over de Berkel

Algemeen

BERKELLAND - De Berkel verbindt grensoverschrijdend. Tijdens het Berkelfestival organiseert de Derde Berkelcompagnie de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht, waarbij Nederlandse en Duitse deelnemers de Berkel afvaren. Deelnemers zijn van harte welkom om mee te gaan op dit unieke avontuur. De start is op zaterdag 25 augustus in Vreden of Ellewick, waarna kan worden overnacht in Borculo. Op zondag 26 augustus finishen deelnemers in Zutphen. Eén dag mee kanoën kan ook.

De afstand is tussen de 25 en 30 kilometer per dag. De Berkel Kanorally is dus voor de geoefende kanoërs. Inschrijven kan op www.berkelfestival.eu/berkel-kanorally/ tot en met 18 augustus. De Berkel Kanorally wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen in Stadtlohn (KSV Stadtlohn), Vreden (KSV Vreden), Lochem (LKV Njord) en Zutphen (Zutphense Kanovereniging Anax).
Wie wil deelnemen en zelf geen kano heeft, kan terecht bij de Berkel Kanoverhuurders, waaronder Fiets en Kanoverhuur ten Brinke (Rekken), Sportwijzer (Eibergen), Ultimate Adventures (Borculo), Zwembad de Berkel (Almen) en Fun Sport Total (Warnsveld). De Berkel Kanorally vindt plaats tijdens het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus.

Naast deze sportieve en grensoverschrijdende activiteit is er veel te doen. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud. De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling.
De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland, zoals de Berkel Kanorally, maar ook een raftrace waarbij Nederlandse en Duitse teams het tegen elkaar opnemen op de Berkel en leuke kinderactiviteiten aan de Berkel in Stadtlohn.


www.berkelfestival.eu

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant