Het bestuur van World Press Photo Zutphen bouwt de tentoonstelling op in de Walburgiskerk. Vanaf vrijdag 6 juli 10.30 uur is de tentoontstelling geopend voor het publiek. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Het bestuur van World Press Photo Zutphen bouwt de tentoonstelling op in de Walburgiskerk. Vanaf vrijdag 6 juli 10.30 uur is de tentoontstelling geopend voor het publiek. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau Foto: Patrick van Gemert

World Press Photo opent vrijdag in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN – World Press Photo 2018 is vanaf vrijdag 6 juli te zien in Zutphen. De internationale fototentoonstelling is inmiddels aangekomen in Zutphen om te worden opgebouwd in de Walburgiskerk. Tegelijkertijd is in de kerk ook 'De geschiedenis van de fotocamera' te zien.

World Press Photo is een prestigieuze wedstrijd waarin 's werelds beste visuele fotojournalistiek van het voorgaande jaar wordt gekozen door een vakkundige, internationale jury. Van alle winnende foto's wordt een tentoonstelling samengesteld die elk jaar de hele wereld over trekt. Dit jaar is Zutphen voor de vierde keer toegevoegd aan de lijst wereldsteden die de foto's tonen.

Twee Nederlandse fotografen die bij World Press Photo 2018 in de prijzen zijn gevallen geven een lezing in Zutphen: Jasper Doest op woensdagavond 11 juli en Carla Kogelman op zondagmiddag 15 juli. Kogelman won de eerste prijs in de categorie langetermijnprojecten. Doest kreeg de tweede prijs in de categorie natuur voor zijn serie over de makaken (sneeuwapen) in Japan. Meer informatie en kaarten voor de lezingen bestellen op de website.


www.worldpressphotozutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant