Ontdek grensverhalen in de Walburgiskerk in Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt tot en met 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in Zutphen en laat je verrassen.

Het Kadaster is een echte 'grenzen-organisatie'. Zij registreren en verstrekken gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland. Samen met andere overheden zorgen zij ervoor dat de geografische informatie goed te raadplegen is. Als routepartner van het erfgoedfestival organiseren zij twee Kadasterdagen voor het grote publiek. Zaterdag 30 juni van 13.30 tot 17.00 uur kun je 'Grenzeloos ontdekken' in de Walburgiskerk in Zutphen. Ontdek hoe Nederland er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uitzag met de interactieve tool Topotijdreis. Voor kinderen is er het spel 'Move a lot'. Daarnaast wordt de indringende documentaire 'Ontheemd' vertoond.

Vier kerken, één verhaal
Het hertogdom was één van de belangrijkste landen van West-Europa en bestond uit vier kwartieren. Zutphen was de hoofdstad van het graafschap Zutphen. Ontdek in de Walburgiskerk aan de hand van een grote kijkkaart en een korte film de geschiedenis van het hertogdom. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te volgen door de kerk en de Librije, de Middeleeuwse bibliotheek. Dinsdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Vrijdag 29 juni om 20.00 uur kunt u in de Walburgiskerk komen luisteren naar een orgelconcert van de bekende organist Klaas Stok. Hij liet zich inspireren door de leerlingen van Sweelinck. Sweelinck wordt gezien als de meest belangrijke (Noord-)Nederlandse componist van de Vroegmoderne tijd. Het concert wordt gespeeld op het Baderorgel met prachtige renaissanceklanken en laat barokke toevoegingen.

Erfgoedfestival Over Grenzen
De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen.

Kijk op de website voor de complete agenda, nieuws en verhalen.


erfgoedfestival.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant