Han en Laura Bosman. Foto: PR
Han en Laura Bosman. Foto: PR

Kinderopvang Natuurlijk verkoopt vestigingen aan Smallsteps

Echtpaar gooit het roer om en verhuist naar Albanië

ZUTPHEN – Bijna negen jaar waren Han en Laura Bosman het gezicht van Kinderopvang Natuurlijk in Zutphen. Na 1 augustus komt hier verandering in, zij slaan een andere weg in en hebben hun drie locaties verkocht aan Smallsteps.

Kinderopvang Natuurlijk is met drie groepen voor kinderdagopvang, een peuterspeelgroep en drie bso's een kleinschalige kinderopvangorganisatie in de regio. Er worden wekelijks bijna 175 kinderen van nul tot dertien jaar begeleid.

"Voor de ouders, kinderen en medewerkers van beide organisaties verandert er voorlopig niets," benadrukken Han en Laura. "In wezen blijft alles bij het oude, zeker ook waar het gaat om de pedagogisch medewerksters en de groepen waar zij kinderen begeleiden. Alleen wijzelf gaan iets anders doen. We zullen in de komende periode steeds meer naar de achtergrond verdwijnen, om vervolgens, na een goede overdracht, afscheid te nemen van kinderopvang Natuurlijk".

Directeur Jolanda Ellenbroek van Smallsteps is blij met de overname. "Kinderopvang Natuurlijk is een organisatie waarbij liefde voor het kind centraal staat en waar er van de kracht van het kind wordt uitgegaan. Dat sluit naadloos aan bij de visie van Smallsteps."

Kinderopvang Natuurlijk heeft onder de bezielende leiding van Han en Laura Bosman een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt. "Wij zijn Kinderopvang Natuurlijk in 2009 gestart en hebben de organisatie al die jaren met veel passie en plezier gerund. Regelmatig tot bezinning komen is echter ook van belang: wat beweegt ons en waar willen we naar toe? De kinderopvang is heel afhankelijk van de besluitvorming van de overheid. Om als bedrijf hier op in te kunnen spelen is het helpend wanneer de kracht en expertise van een grote organisatie ten dienste staan van een lokaal, kleinschalige aanbod. We denken dat dit Kinderopvang Natuurlijk ten goede komt en het geeft ons de vrijheid om de weg te volgen waartoe we ons sinds enige tijd geroepen voelen."

"Na de overdracht verhuizen wij met ons gezin naar Albanië waar we ons zullen inzetten voor het verbeteren van de levensomstandigheden van de Albanese bevolking. Een mooie nieuwe uitdaging waar we met heel veel plezier aan gaan beginnen. Hoewel we de kinderen, hun ouders en ons team natuurlijk ook enorm gaan missen!"

Om deze redenen zijn Han en Laura op zoek gegaan naar een ervaren partij, met een soortgelijke visie en beleid, om het bedrijf voort te zetten. Ze zijn dan ook blij met de overname door Smallsteps. "Wij hebben er veel vertrouwen in dat al onze medewerkers hun vak deskundig en gepassioneerd kunnen blijven uitoefenen en dat onze klanten met een tevreden gevoel van het aanbod op onze locaties gebruik zullen blijven maken."

Meer berichten