Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Leerlingen Mozaïek Zutphen maken kennis met tennissport

ZUTPHEN - Tennisvereniging LTC Zutphen was dit jaar voor het eerst het decor van de Sport Heroes Tennis Battle. Op dinsdag 5 juni verlegden leerlingen van SBO het Mozaïek hun grenzen tijdens de Tennis Battle. Ruim veertig leerlingen gingen de sportieve uitdaging aan, die werd georganiseerd door Special Heroes Nederland en LTC Zutphen en mede mogelijk gemaakt door subsidie van de KNLTB en Menzis.

Om 9.00 uur stonden de leerlingen van het Mozaïek op het tennisveld, waar ze in groepen op niveau werden ingedeeld. Iedere groep werd gekoppeld aan een gecertificeerde trainer van de vereniging, die de leerlingen de hele ochtend op verschillende manieren de tennissport hebben laten ervaren. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een speciale dag van te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven.

Voor veel leerlingen is sporten bij een vereniging en in teamverband moeilijk. Via het programma Sport Heroes maken de leerlingen kennis met een plaatselijke, enthousiaste vereniging en zien ze dat met elkaar sporten erg leuk is. SBO het Mozaïek is een speciaal onderwijs school voor leerlingen, die gezien hun problematiek met betrekking tot het leren, werkhouding en persoonlijkheid, aangewezen zijn op speciaal basisonderwijs.

Iedereen kan een held zijn
Sport Heroes laat jongeren van het speciaal onderwijs ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma van Stichting Special Heroes Nederland voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Het Mozaïek is afgelopen schooljaar begonnen met het Sport Heroes programma. De school en de projectleider van Special Heroes Nederland maken met elkaar een sportaanbod op maat. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen uit het omgevingsgebied van de school. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Voor meer informatie: www.specialheroes.nl.

Meer berichten