Na de verloren wedstrijd tegen DOS'37 is FC Zutphen zat.1 officieel gedegradeerd uit de eerste klasse zaterdagvoetbal. Foto: Hans ten Brinke
Na de verloren wedstrijd tegen DOS'37 is FC Zutphen zat.1 officieel gedegradeerd uit de eerste klasse zaterdagvoetbal. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen definitief gedegradeerd na 2-0 nederlaag bij DOS'37

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft het zaterdagmiddag 12 mei niet kunnen redden bij DOS'37 in Vriezenveen. Er werd verdiend met 2-0 verloren. Doelman Marijn Sangers was de beste man bij FC Zutphen en dat zegt genoeg. Aanvallend kon FC Zutphen door het gemis van Thomas Nijkamp, en de niet geheel fitte Niek Bakkerweerd en Rik Vlutters, niet echt een vuist maken. Achterin speelden Joost van Vliet en Radjindher Banwari een goede wedstrijd. En ook Hidde Ruessink speelde een foutloze partij. Het geroutineerde DOS buitte het kwaliteitsverschil echter professioneel uit.

Door Gerjan Nijland

Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand. Maar daarna nam de thuisploeg het initiatief. Er waren goede mogelijkheden voor Nick Wennink en Marc Meijer, maar doelman Sangers stond beide keren goed op zijn post.

In de vijftiende minuut viel de 1-0. Via een goede steekpass werd Marc Meijer alleen voor de doelman gezet, en ditmaal vond hij het net. Daarna was het FC Zutphen dat de klok sloeg. Na een goede actie van Niek Bakkerweerd stuitte hij op doelman Julian Bakker, die een prima wedstrijd keepte. Aan de andere kant was er een snelle counter die Maarten Slomp alleen voor doelman Sangers bracht, maar die greep opnieuw uitstekend in. In de daaropvolgende corner was het Sangers die opnieuw als winnaar uit de strijd kwam, en een hard schot wist te pareren.

Vlak voor rust was FC Zutphen dichtbij de gelijkmaker. Een goede actie van Jelle Macare bracht de bal bij Daniel Opoku, die zijn goede schot gekeerd zag worden door doelman Bakker. Even later was het een prima inzet van Niek Bakkerweerd die door een verdediger van DOS uit het doel werd gekopt. Mede gezien de achterstand en het verlies van Vroomshoopse boys was het jammer dat FC Zutphen deze mogelijkheden niet kon verzilveren.

Na de rust probeerde FC Zutphen het wel, maar men was niet opgewassen tegen de thuisploeg, die de wedstrijd rustig uitspeelde. Dat was in de 63ste minuut helemaal het geval toen Maarten Smit vrij kon inschieten, doordat hij ongedekt stond. Daarvoor in de 54ste minuut was Muhammed Kaya in de ploeg gekomen voor Rik Vlutters. En in de 68ste minuut kwam Mehmed Arslan voor Niek Bakkerweerd.

FC Zutphen probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar maakte vaak bij de beslissende momenten de verkeerde keuzes. DOS toonde aan dat men niet voor niets boven de middenmoot stond, en probeerde nog de allesbeslissende 3-0 te forceren. Zo ver kwam het echter niet, mede doordat men op het eind nog een flinke kans miste.

FC Zutphen zal na 12 jaar Eerste Klasse het volgend seizoen op een niveau lager moeten acteren. Dat is niet gebaseerd op deze wedstrijd, maar in de voorafgaande periode waarin men een aantal mogelijkheden om de dans te ontspringen heeft laten liggen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Moussa Nahinama, Joost van Vliet, Hidde Ruessink, Radjindher Banwari, Daniel Opoku (87. Thomas v/d Bosch), Jelle Macare, Aldo Joaquim, Rik Vlutters (54. Muhammed Kaya), Luuk Meijer, Niek Bakkerweerd ( 68. Mehmed Arslan).

Meer berichten