Caroline van den Sigtenhorst. Foto: PR
Caroline van den Sigtenhorst. Foto: PR

Caroline van den Sigtenhorst exposeert in 't Atrium Zutphen

ZUTPHEN - Caroline van den Sigtenhorst exposeert van 16 mei tot en met 22 juni in 't Atrium aan de Martinetsingel 19 (ingang Pelikaanstraat) in Zutphen. Donderdags van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdags van 12.00 tot 15.00 uur gratis te bekijken.

Als grootvader tekende in zijn atelier, dan hing Caroline van den Sigtenhorst (Nijmegen,1961) graag om hem heen. De tijd die ze daar met hem doorbracht waren voor haar heilige momenten. Zijn kennis als tekendocent gaf haar bovendien een goede basis en inspireerde haar enorm.
Met daarnaast de schilderijen van haar vader als voorbeeld, hij schilderde landschappen als amateurschilder, begon Caroline ook te tekenen en te schilderen. In aanvang maakte ze figuratieve werken met verschillende thema's.
Ze studeerde uiteindelijk logopedie en bouwde daarin ook een carrière op. Haar tekentalent kon ze goed gebruiken tijdens haar werk als logopediste. Door te tekenen kon ze de taal van het kind beeldend maken. In 1992 bracht zij haar
eerste prentenboek uit: 'Isolde, de duif'. Hierna volgde nog drie andere prentenboeken.
Ze bleef tekenen en experimenteren met verf. In 2002 richtte ze zich meer op het abstracte werk.
Carolines werken zijn krachtig, expressief en kleurig. Ze gebruikt olieverf, acrylverf en kleine materialen. Soms verwerkt ze er zelfs bladgoud en half edelsteenverf in.

Meer berichten