De dames van WSV vieren de winst. Foto: PR
De dames van WSV vieren de winst. Foto: PR

Dames WSV kampioen

WARNSVELD - De Warnsveldse dames hadden in de laatste wedstrijd tegen de Krekkers nog maar 1 punt nodig voor het kampioenschap in de 1e divisie A. Met een 2-3 winst voelde het team, onder leiding van trainer Eric Maan, assistent Stefan van de Werf, fysio Louisse Schrijver en teammanager Dick van Slooten, zich trotse kampioenen. Nu wacht er een nieuw avontuur in de Topdivisie en tweede hoogste niveau in Nederland.

In de eerste set zette spelverdeelster Jasmijn Leusveld de blokkering regelmatig op het verkeerde been en waren de eerste punten voor WSV 5-9. Cynthia Luycken haalde met knallende smashes uit naar 14-18 en was Benthe Wismans onhoudbaar en bracht de stand naar 17-24. Een doorgeschoten pass van de Krekkers werd een prooi voor Iris Schuurman die de bal vakkundig afmaakte stand 21-25. Het punt was binnen. De tweede set begon WSV opnieuw sterk met een goed passende Marloes van Gaalen en de hierdoor gecreëerde ruimte verschafte Lauri Luycken goede scoringsmogelijkheden. Paige de Maar was met twee aces bijzonder succesvol. De Krekkers moest toezien hoe de WSV ploeg met veel druk de wedstrijd naar hun hand zette en met 18-25 werd het 0-2.

In de derde set stokte de WSV machine en was de tegenstander net wat geconcentreerde en werd het 25-19. In de vierde set nam Ilse Wunderink het spelverdeler-stokje over en was met goede services op dreef. Daphne Suijkerbuijk kwam in de ploeg. Met een publiekswissel nam de ploeg en het publiek afscheid van beiden in hun laatste wedstrijd. De Krekkers trokken met 25-10 weer in evenwicht. De WSV ploeg bedankte ook haar midspeelster Iris Schuurman die ook haar laatste wedstrijd speelde. De WSV dames mobiliseerden in de vijfde set nog eens alle krachten en was het liberospel van Merle Bouwmeester een lust voor het oog. Eeke Noomen zag ook haar inzet beloond en liet het team zien dat het de winst toebehoorde en met 6-15 was ook de 2-3 winst een feit.

Meer berichten