Actiefoto van de wedstrijd FC Zutphen zat.1 - Nunspeet 1. Foto: Hans ten Brinke

Zware teleurstelling bij FC Zutphen na late tegentreffer van Nunspeet, 1-1

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen is er wederom niet in geslaagd om de 3 punten in Zutphen te houden. Na de 1-0 in de 61ste minuut en diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, ging het in de 88ste minuut alsnog mis. Een hard diagonaal schot van invaller Nick Daalmeijer plofte in de kruising. In blessuretijd was er een prachtig schot van Thomas Nijkamp vanaf de 16 meter in de kruising. Maar doelman Henrico Abma wist met een fantastische redding een nederlaag te voorkomen. Net daarvoor had Nunspeet een unieke kans op de 1-2 laten liggen. Beide ploegen waren teleurgesteld dat in deze fase van de competitie de drie punten niet gepakt werden. FC Zutphen staat nu 4 punten op Vroomshoopse boys achter, dat de 1-0 voorsprong tegen Go Ahead wel over de streep trok.

De eerste helft was rommelig. Beide ploegen leden veel balverlies en de passing was onnauwkeurig. Nunspeet had een slechte serie achter de rug, en dat was te zien. De ploeg liep niet over van zelfvertrouwen en datzelfde gold voor FC Zutphen. De eerste mogelijkheden waren voor Nunspeet via Enes Keklikoglu en Job Hoogedoorn. Hun schoten belandden naast het doel. Aan de andere kant was het Thomas Nijkamp die een goed schot naast zag gaan, en daarna was er een goed kopkans van Peter Huijgen die in handen van doelman Sangers belandde.

FC Zutphen kreeg na een half uur wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een paar goede kansen van Niek Bakkerweerd. Eerst werd zijn inzet goed gekeerd door doelman Abma, en even later was er een uitstekende aanval via Rik Vlutters die met een goede pass Jelle Macare de diepte instuurde. Deze gaf een afgemeten pass op Niek Bakkerweerd, die echter zijn schot geblokt zag worden. Even later was het opnieuw doelman Abma die een doelpunt voorkwam na een prima genomen vrije trap van Sebastian van Laar. Vlak voor rust kwam FC Zutphen goed weg nadat Christian van de Kamp alleen op doelman Sangers af stevende. Deze hield echter het hoofd koel en stopte bekwaam.

In de rust werd de geblesseerde Daniel Opoku vervangen door Joost van Vliet, die een goede wedstrijd speelde. Nunspeet trachtte direct het eerste doelpunt te forceren, omdat het er de hele tijd al op leek, dat de ploeg die het eerst zou scoren de wedstrijd wel eens zou kunnen winnen. Een goed genomen vrije trap van Peter Huijgen belandde net naast het doel. Maar daarna had FC Zutphen het betere van het spel. En dat kwam vooral door middenvelder en man of the match Rik Vlutters. Hij hield de bal steeds goed in de ploeg en zorgde daarnaast met zijn goede passes en acties voor gevaar in de verdediging van Nunspeet.

Een uitstekende actie van Vlutters werd maar net door doelman Abma tot corner verwerkt. Na wederom een goede aanval werd de bal door de verdediging van Nunspeet onvoldoende weg gewerkt. De inkomende Thomas Nijkamp zorgde met een droge en harde schuiver in de beneden hoek voor de 1-0. In de 64ste minuut werd Muhammed Kaya vervangen door Mehmet Arslan. Daarna moest doelman Abma flink aan de bak na een goede actie van Niek Bakkerweerd, waarbij hij de bal met moeite tot corner kon verwerken. Even later ontsnapte Nunspeet aan een strafschop toen Niek Bakkerweerd binnen de 16 meter naar de grond werd getrokken.
Daarna was er een uitstekende actie van Jelle Macare, die Thomas Nijkamp in stelling bracht, maar zijn schot was te zacht, waardoor doelman Abma de bal kon stoppen.

In de 82ste minuut kwam verdediger Hidde Ruessink voor spits Niek Bakkerweerd, teneinde de overwinning veilig te stellen. Kort daarna had Thomas Nijkamp de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, na een goede pass van Mehmet Arslan. In de 88ste minuut ging het bij een onschuldig lijkende aanval toch nog mis voor de Zutphenaren. Het zondagsschot van Nick Daalmeijer trof doel in de kruising. Na de wederzijdse kansen in blessuretijd eindigde de wedstrijd in 1-1, waar Nunspeet niet veel mee op schoot en FC Zutphen helemaal niet.

Opstelling FC Zutphen
Marijn Sangers, Jelle Macare, Sebastian van Laar, Jocko Koster, Moussa Nahinama, Aldo Joaquim, Muhammed Kaya (64. Mehmet Arslan), Daniel Opoku ( 46. Joost van Vliet), Rik Vlutters, Niek Bakkerweerd (82. Hidde Ruessink), Thomas Nijkamp.

De Zutphenaren moeten de komende beide thuiswedstrijden voortborduren op de positieve tweede helft die men speelde.