Basketbalteam RAAD/HO!?! te sterk voor IJssel Dykes

Algemeen

ZUTPHEN - Het mixedteam van RAAD/HO!?! heeft in sporthal De Kei een overwinning behaald op IJssel Dykes uit Deventer. Mondde de vorige wedstrijd nog uit in een gelijkspel, dit keer bleek de thuisspelende ploeg vanaf de eerste minuut duidelijk sterker dan het bezoekende team.

In de eerste periode namen de Zutphense speelsters en spelers door vooral een goed sluitende zoneverdediging al een voorsprong van 12-6. In het tweede kwart van de wedstrijd kon de Deventer ploeg eerst nog tot op vier punten terugkomen, maar had daarna wat pech met scoren waardoor RAAD/HO!?! de voorsprong bij rust kon vergroten tot 19-10. Direct na rust kwam IJssel Dykes met onder meer een fraaie driepunter nogmaals tot op vier punten terug, maar weer was het daarna de hechte verdediging van het Zutphense team dat de gasten het verdere scoren in die periode belette. Zelf kwam RAAD/HO!?! nog vier keer tot scoren en tilde daarmee de score naar 27-15. In het laatste kwart schroefde de thuisploeg het tempo op en had het Deventer team geen antwoord op de soepel lopende aanvallen. Met enkele goed afgewerkte breaks nam RAAD/HO!?! duidelijk afstand en won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 45-21.