Foto: PR
Foto: PR

Basisschool De Bongerd ongeslagen schaakkampioen

ZUTPHEN - Zaterdag 17 februari vond voor de 35ste keer het basisschoolschaakkampioenschap plaats van de gemeente Zutphen. In MFC Waterkracht streden acht scholen met achttien teams om het felbegeerde kampioenschap. Een team bestaat uit vier spelers en eventueel 1 of 2 wisselspelers. De kampioen en de nummer twee en plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, welke plaats vindt op 17 maart. Zeven ronden werden er gespeeld met een bedenktijd van 12½ minuut per persoon per partij. Na drie ronden stond het 1e team van de J.F. Kennedyschool bovenaan. De Bongerd moest toen tegen dit team en won met 3-1.

Alle andere partijen hebben ze ook gewonnen. Op een tweede plaats is het tweede team van de Bongerd geëindigd en het derde team van De Bongerd op de derde plaats. Nooit eerder kwam dit voor, dat drie teams van dezelfde school de top drie vulden. Het schaakgenootschap Zutphen kan terugkijken op een zeer geslaagd kampioenschap. Wethouder Annelies de Jonge deed de prijsuitreiking. Zij memoreerde het belang van schaken op scholen voor de kinderen.

Voor de kampioen was er een grote wisselbeker, een taart van bakker Van Zuijlen en voor ieder team een beker. De spelers kregen allemaal een medaille uitgereikt. Alle kinderen zijn uitgenodigd voor vrijdag 23 februari vanaf 19.30 uur om mee te doen aan een toernooitje bij de jeugd van het schaakgenootschap. Het schaakgenootschap speelt in Centrum De Waterkracht in Zutphen, Ruys de Beerenbrouckstraat 106.

Als een team van De Bongerd in de halve finales van de Oostelijke Schaakbond op 17 maart bij de beste zes eindigt, plaatst het team zich voor de finale van de Oostelijke Schaakbond, welke plaatsvindt op zaterdag 7 april in centrum De Waterkracht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden