Nepcollectanten zeggen voor 'voedselbank' Evangelische Gemeente Zutphen te collecteren

ZUTPHEN - De nepcollectanten hebben gisteravond 12 februari wederom getracht hun slag te slaan. Ditmaal in de Hoven.
De collectanten gaven aan voor de 'voedselbank' van de Evangelische Gemeente Zutphen in de Emmanuelkerk te collecteren. Zij vroegen om een financiële bijdrage (in een niet afgesloten collectebus) of om voedsel. Dankzij een alerte bewoner is de politie ingeschakeld.

Rob de Boer, pastor EGZ, zegt deze mensen wel te kennen maar hen nooit toestemming gegeven te hebben deze actie te ondernemen en/of het boodschappen-initiatief of zijn naam te gebruiken om geld of goederen in te zamelen. Bij de kerk is ook van de eerdere acties van dit tweetal nooit iets ontvangen.

De Boer: "Ons initiatief: het uitdelen van boodschappen is geen voedselbank. We gebruiken deze naam ook niet. We delen boodschappen uit aan mensen, die tussen de wal en het schip vallen. Dat zijn mensen die in afwachting zijn van een toelating bij de echte Voedselbank; of mensen die om welke reden dan ook buiten de toelatingsnorm van de Voedselbank vallen. Elke week komen ongeveer 30 personen, waaronder 19 gezinnen, langs voor een tas vol boodschappen. Wij collecteren nooit, behalve op zondagmorgen in de kerk. Ook verkopen we geen oliebollen of andere artikelen van deur tot deur. De kosten worden gedragen door de verkoop van tweedehands goederen uit onze kringloopwinkel 'Twinkeltje' en door giften van de leden van de Evangelische gemeente. We hebben een sponsor van wie we een groot deel van de boodschappen ontvangen om uit te delen."

Meer berichten