Kruising Jan Vermeerstraat/Gerard Doustraat. Foto: Mathieu Jaspers
Kruising Jan Vermeerstraat/Gerard Doustraat. Foto: Mathieu Jaspers

Burgerbelang wil aanpak verkeerssituatie Kruising Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat

ZUTPHEN - Met een motie die maandag 12 februari ingediend zal worden wil Burgerbelang het college oproepen de verkeerssituatie rondom de kruising Jan Vermeerstraat/Gerard Doustraat veiliger te gaan maken.

Door de stoplichten weg te halen werd er een behoorlijk bedrag bezuinigd, dit moet nu in de veiligheid van deze kruising ten goede komen, zo vindt Burgerbelang. Ze worden hierin gesteund door bewoners uit de buurt, maar ook rijschoolhouders. Henny Leenen van de gelijknamige autorijschool: "De Jan Vermeerstraat heeft iets weg van een 50 kilometer weg en daar gedragen de chauffeurs zich naar. Er wordt te hard gereden op deze weg en dat komt de veiligheid ter hoogte van deze kruising niet ten goede".

"Uit cijfers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat er de afgelopen jaren diverse ongelukken zijn geregistreerd, waarbij vooral fietsers de dupe zijn geweest. Maar er zijn ook bronnen dat er niet geregistreerde ongelukken plaatsvinden en dat maakt het extra zorgelijk.", zo laat een woordvoerder van Burgerbelang weten.

Burgerbelang hoopt dat het college deze situatie op korte termijn daadwerkelijk gaat aanpakken. Burgerbelang beraadt zich ook op meer verkeerssituaties die de aandacht verdienen.

Meer berichten