De nummers 2 en 3, Arjando en Zoë ontvingen hun prijzen (nummer 1, Kay, kon niet aanwezig zijn voor de foto). Foto: PR
De nummers 2 en 3, Arjando en Zoë ontvingen hun prijzen (nummer 1, Kay, kon niet aanwezig zijn voor de foto). Foto: PR

KVZ zet lotenverkopers Grote Clubactie in het zonnetje

Algemeen

ZUTPHEN - Korfbalvereniging KVZ had zichzelf dit jaar tot doel gesteld om een recordopbrengst binnen te halen bij de Grote Clubactie. En dat is gelukt. Waar de teller vorig jaar nog onder de 1.700 euro bleek steken, is dit jaar een opbrengst van ruim 4.100 euro gehaald. Alle reden dus om trots te zijn op de ruim vijftig jeugdleden die loten hebben verkocht voor de club. Zij ontvingen zaterdag in de Hanzehal, voor de wedstrijd van KVZ 1, onder luid applaus van een volle tribune de welverdiende prijzen die in het vooruitzicht waren gesteld.

De KVZ-mascotte Koko deelde gekleurde bidons uit aan de jeugdleden die meer dan tien loten hebben verkocht. De drie kanjers die meer dan vijftig loten hebben verkocht, kregen als verrassing een bon voor een paar KVZ sportkousen. Daarnaast ontvingen zij, met dank aan sponsor Houx Sport, een cadeaubon die bij de betreffende sportzaak besteed kan worden. De nummers 2 en 3, Arjando en Zoë, zijn nieuw in de top 3 en verkochten 62 respectievelijk 51 loten. De onbetwiste nummer 1, Kay, was ook vorig jaar al de topverkoper van KVZ. Met de verkoop van 83 loten overtrof hij zichzelf. Omdat hij er 's avonds niet bij kon zijn, ontving hij 's middags al zijn prijzen.

De hoge opbrengst is niet alleen te danken aan de fanatieke jeugdverkopers van KVZ, maar ook aan de verkoop van Superloten. Teams, commissies, sponsoren en zelfs één echte korfbalfamilie kochten samen in totaal vijftien Superloten, die elk de waarde hebben van vijftig loten. Met deze geweldige opbrengst is het realiseren van een Schuttersveldje op de accommodatie van KVZ een grote stap dichterbij gekomen.

Thuiswedstrijd
Na de feestelijke prijsuitreiking speelde KVZ 1 de thuiswedstrijd tegen ASVD. In een sterke eerste helft waarin goed gescoord werd, kwam de thuisploeg op voorsprong en ging de rust in met de tussenstand 14-11. Helaas raakte KVZ de voorsprong in de eerste minuten van de tweede helft snel kwijt. Toch lukte het ASVD, de nummer 2 in de zaalcompetitie tot nu toe, niet om door te stoten. De stand bleef tot ver in de laatste minuut gelijk op gaan. Met nog 6 seconden op de klok besliste ASVD met een strafworp alsnog de wedstrijd op een eindstand van 23-24.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant