Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Brief aan Sinterklaas door Kareltje

Brief aan Sinterklaas door Kareltje

Beste Sinterklaas,

Als iedereen verlanglijstjes mag insturen, dan mag ik dat ook. Ik ben namelijk een heel braaf konijn geweest dit jaar.

Ook dit jaar is er weer een flinke discussie over uw personeel. Helemaal begrijpen doe ik dat niet, maar dat zal wel komen omdat wij met drie kleurtjes gewoon heerlijk naast elkaar leven. Drie kleurtjes konijn ja. Ik ben bruin, één van de dames is zwart en de andere is een beetje vreemd geel. Wij hebben ook een knecht. Een witte, met blond haar. En die is waar-de-loos. Echt vreselijk. Dat u voor andere kleuren personeel kiest, prima. Maar ik zou niet zo'n witte blonde nemen, u heeft er niks aan kan ik u uit ervaring vertellen.
Van een knecht of hulp mag je toch verwachten dat die persoon doet wat je wil. Dat zo iemand je worteltjes komt brengen als je daar zin in hebt. Je lekker op de bank laat liggen en onder je kin kriebelt. De hele tuin vol plant met de allerlekkerste plantjes zodat we die op kunnen eten. Hele dagen thuis is om je van alle gemakken te voorzien. Dat is wat zo'n assistent of hulp of wat voor titel je die persoon ook geeft zou moeten doen.
Nou, die blonde die wij hebben is dus waardeloos. Elke dag wortelen? Vergeet het maar. Voor haar zelf koopt ze vers brood. Dan zou je denken dat ze dat met ons deelt. Maar nee hoor, ze eet alles zelf op. Alleen heel oud brood wat ze ook nog extra laat drogen krijgen wij. Als ze groenten koopt eet ze het lekkerste zelf op. Koopt ze broccoli, dan krijgen wij de stronk en de roosjes eet ze zelf op. En ik word ook niet onder mijn kin gekriebeld als ik op de bank lig, integendeel. Als ik op de bank lig dan pakt ze me op en zet ze me zo op de grond neer. Belachelijk. De planten in de tuin mag ik van haar niet eten en de kabels in huis ook niet. Nee, wij hebben het heel zwaar met deze witte blonde.
En dan het ergste. Ik wil het niet eens opschrijven maar moet u toch waarschuwen. U doet nogal geheimzinnig over uw liefdesleven, ik heb nog nooit over een dame gehoord in uw leven. Of over een man. Het maakt mij niet uit wie er in Spanje op u wacht, ik moet u gewoon even waarschuwen, van man tot man.
Zoals u weet leef ik met twee dames. En als een echt konijn zou ik daar dus hele dagen druk mee moeten zijn. Die uitdrukking "het is bij de konijnen af", die komt ergens vandaan hè.
Maar dankzij die blonde witte knecht die me op een dag in een tas naar de dierenarts bracht kan ik dat niet meer. Ja "dat" ja. U weet wel wat ik bedoel. U bent gewaarschuwd. Dat stomme grapje over een schimmel tussen uw benen is genoeg gemaakt. Maar voordat u het weet heeft u niks meer tussen uw benen als u de verkeerde knecht in huis haalt.

Mijn verlanglijstje is dus duidelijk. Graag een nieuwe knecht, de kleur maakt niet uit.

Groetjes konijn Kareltje.

PS: De knecht die we nu hebben mag u halverwege Spanje wel overboord zetten.

Meer berichten