Het koor en de instrumentalisten staan onder leiding van de Nederlandse dirigent Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff (rechtsvoor). Foto: Monique Liet
Het koor en de instrumentalisten staan onder leiding van de Nederlandse dirigent Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff (rechtsvoor). Foto: Monique Liet

Unieke concert door het Don KosakenChor Russland

Een muzikale reis door Rusland

ZUTPHEN - Met de meeslepende gezangen uit de Russisch-orthodoxe kerk en Slavische volksliederen symboliseert het Don KosakenChor Russland voor miljoenen mensen het oude Rusland. In 2017 bestaat het koor 25 jaar. Tijdens het jubileumconcert op zondag 17 december in de Hanzehof nemen chef-dirigent Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff en zijn zangers u mee op een feestelijke reis door het oude en nieuwe Rusland en rollen bekende en onbekende Russische liederen door de zaal. Aanvang: 19.00 uur.

Het koor bestaat uit 24 professionele vocalisten die veelal verbonden zijn aan de grote operahuizen in Rusland. De begeleiding is in handen van het virtuoze 'Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' uit Moskou, die de authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden.

De meeslepende zang, de bewogen uitvoeringen en het contact met het publiek zorgen iedere keer weer voor een unieke beleving van de Russische muziek en haar cultuur. Het koor en de instrumentalisten staan onder leiding van de Nederlandse dirigent Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff, hij is onderscheiden met de Rus Prix Award.

Kaarten bestellen kan via de link: hanzehof.nl

Meer berichten