Gemeente wil meer onderzoek Poort van Zuid

Algemeen

ZUTPHEN - Het college van B&W heeft begin november besloten nog geen voorkeur uit te spreken voor één van de scenario's voor de Poort van Zuid. De gemeente kiest ervoor eerst uitgebreider onderzoek te doen op basis van de ideeën en wensen van betrokkenen bij de Poort van Zuid.

Het afgelopen half jaar is tijdens bijeenkomsten, maar ook in kleinere sessies gesproken met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden over de invulling van het 's Gravenhof en de herinrichting van het gebied Poort van Zuid. Dit is het gebied vanaf de rotonde richting de Houtwal tot en met 's Gravenhof. Er zijn veel suggesties en ideeën verzameld. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat bewoners en ondernemers het plan steunen om van 's Gravenhof een culturele en cultuurhistorische ontmoetingsplek te maken. Ook is er veel draagvlak voor het herstellen van vestingwerken om de stad nog mooier te maken. Tenslotte is duidelijk aangegeven dat parkeren zo dicht mogelijk bij de binnenstad een must is, maar wordt er over het algemeen positief gereageerd op het autovrij maken van 's Gravenhof.

Oege Bosch, verantwoordelijk wethouder voor het project Poort van Zuid: "Het gaat om keuzes die een grote impact hebben op dat gebied en op de stad als geheel. Dat vraagt om een goede afweging op basis van verder onderzoek, specifiek gericht op een aantal vraagstukken".

Centrale vragen
Eind 2017 start een aantal onderzoeken. De centrale vragen hierbij zijn: Hoe wordt 's Gravenhof een echt onderdeel van het stadscentrum, wat is de beste oplossing als het gaat om bereikbaarheid (per auto/fiets) en parkeren en hoe kunnen we Zutphen met haar vestingwerken nog mooier maken en meer beleven? Resultaten van de onderzoeken komen in het voorjaar van 2018 beschikbaar.

Communicatie
Alle betrokken partijen en inwoners in de directe omgeving 's Gravenhof en Poort van Zuid worden schriftelijk geïnformeerd over dit besluit. In het voorjaar van 2018 organiseert de gemeente een nieuwe bijeenkomst voor alle betrokkenen, zodra de resultaten van de onderzoeken bekend zijn. Ook start de gemeente in samenwerking met Stichting Zutphen Promotie per 15 november met een nieuwsbrief Binnenstad. Ontwikkelingen over Poort van Zuid zijn onderwerp in deze nieuwsbrief. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via de website.


www.inzutphen.nl/nl/nieuws/nieuwsbrief

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant