Afbeelding

Column Henrieke Schoonekamp - Waterkonijn

Algemeen Columns

Waterkonijn

Hallo, hier ben ik weer eens een keer, konijn Karel. Henrieke ligt alleen maar te slapen overdag, dus dan moet ik het hier maar weer overnemen, anders komt er niks van. Ik heb geen idee wat Henrieke 's nachts uitvreet. 's Avonds gaat ze weg met de mededeling dat ze geld gaat verdienen om wortelen voor ons te kopen. 's Morgens vroeg komt ze dan weer terug. Zónder wortelen, belachelijk. Loze beloftes doet ze dus. We krijgen dan nog net een aai, ze vult de bakjes met droge brokken om dan naar boven te verdwijnen om te gaan slapen.

Ze is ook nog wel eens wel wakker overdag. Of op tijd klaar met werken. En dan staan wij te stuiteren in onze kooi want wij willen naar buiten. Wij willen lekker rauzen en rennen in de tuin en de blaadjes van de zonnebloemen opvreten. En de rest van de planten. En wij willen de kat pesten die steeds voorbij loopt en een beetje aandacht krijgen van de mensen die voorbij lopen. Maar daar doet Henrieke nogal eens moeilijk over de laatste tijd. Dan zegt ze dat het regent en dat we niet naar buiten kunnen.

Fijn dat ze een beetje meedenkt hoor, ooit een nat konijn gezien? Geen gezicht. Maar het regent toch niet hele dagen? En zo koud is het toch niet? Daarom zijn we een keertje ontsnapt. Het was best koud, maar we hebben ons wel warm gelopen. Moest wel, want Henrieke probeerde ons te vangen om ons weer binnen te zetten. Maar wij zijn sneller. Waarop ze zei dat we het dan maar uit moesten zoeken. Na een half uurtje begon het heel hard te regenen. Henrieke zette de deur voor ons open, maar wij bleven gewoon zitten. Want wij gaan echt niet toegeven dat we het even niet zo leuk vonden buiten. Liever een nat waterkonijn dan ons gewonnen geven..

Maar de afgelopen dagen, dat was lekker weer lekker hè! Wij zijn heel druk bezig om kilo's haar van ons af te schudden om plaats maken voor onze wintervacht. Zo houden we Henrieke ook een beetje bezig, moet ze een paar keer per dag stofzuigen. Er zijn mensen die kapitalen betalen voor jasjes en vestjes van konijnenhaar, maar Henrieke snapt het weer niet en gooit alles weg. Maar goed, de afgelopen dagen was het zo warm dat ik weer verlangde naar mijn zomervachtje. Het was lekker om weer buiten te lopen. Al waren de meeste planten al weg en viel er niet veel meer op te eten in de tuin. De mensen die langs liepen waren ook zo vrolijk! Van mij mag het de hele winter dit weer blijven. Want een waterkonijn zijn, dat doe ik echt niet weer!
PS: waar blijven nou die wortelen???

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant