Negentig trouwambtenaren nemen een moment om in toga voor- en op de Berkelruïne te verschijnen. Foto: Kijk-Kunst Fotografie/Karin Keesmaat
Negentig trouwambtenaren nemen een moment om in toga voor- en op de Berkelruïne te verschijnen. Foto: Kijk-Kunst Fotografie/Karin Keesmaat

Trouwambtenaren verklaren de liefde aan Zutphen

Algemeen

Zutphen - Negentig trouwambtenaren trokken dinsdag 10 oktober compleet in toga door de Zutphense binnenstad. Het tafereel leverde heel wat verbaasde blikken op. De wandeling door de stad was onderdeel van een dagvullendprogramma voor leden van de landelijke vereniging voor trouwambtenaren Matrimonium.

Door Meike Wesselink

Van Texel, uit Zeeland, Gooise Meren; uit het hele land waren de beëdigde trouwambtenaren naar Zutphen gekomen voor de jaarlijkse bijeenkomst. Onderdeel van het programma was de algemene ledenvergadering in het Koelhuis. "Maar we hebben altijd zoveel zin om er een gezellige dag van te maken, dat de agendapunten redelijk snel worden behandeld", glimlacht Eva Schuurman, dichter des Achterhoeks, columniste voor Achterhoek Nieuws én BABS (Buitengewoon Ambenaar van Burgelijke Stand). Schuurman organiseerde samen met de in Zutphen wonende Jeanette de Vos-Michel de editie in Zutphen die naast de ledenvergadering bestond uit een theaterprogramma in Luxor, een lunch bij Het Volkshuis, een fotoshoot bij de Berkelruïne en een stadswandeling met gedichten en muziek. De hoofdzakelijk dames, maar ook enkele heer, waren zeer gecharmeerd van de Hanzestad.

Wat maakt het vak van trouwambtenaar zo leuk? Volgens Linda Veerman is het verklaren van de liefde aan elkaar ten overstaan van iedereen wel heel bijzonder. Daarbij aanwezig mogen zijn, maakt het vak voor haar tot iets moois. Jeanette de Vos: "Daarbij is het een echt vak dat je volgens de regels van de wet uitvoert en dat is niet zomaar iets. Daarom is het ook goed dat er een landelijke organisatie is waarbinnen vakkennis wordt uitgewisseld. Het uitje is natuurlijk vooral ontspannen, maar binnenkort gaan we een aantal workshops volgen over wat te doen bij situaties als iemand bijvoorbeeld is overleden of ziek is. Heel boeiend."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld