Bökkers. Foto: Tijmen Hobbel
Bökkers. Foto: Tijmen Hobbel Foto: Tijmen Hobbel

Met Mooi Wark en Bökkers en eigen podium voor Poar Neem'n en Zender Obama

Algemeen

Plattelandsbeleving op het MPF Zelhem

ZELHEM – Ook Facebookfenomeen Poar Neem'n en de van RadioNL bekende Zender Obama zijn op zaterdag 23 september van de partij op het Mega Piraten Festijn in Zelhem. De twee partijen toeren op dit moment gezamenlijk met een avondvullend programma door Nederland en maken het komende najaar ook onderdeel uit van het randprogramma van het Mega Piraten Festijn. Poar Neem'n en Zender Obama krijgen daar een eigen (buiten)podium.

Daarop is er een avondvullend programma met Feest-DJ Harry, een live-band, het Rad van Poartuin en een flinke doos 'flantuut'n'. Zender Obama neemt de platenbak mee en Wim Salabim, één van de mannen achter Poar Neem'n, zorgt voor een hoop ongein en spontane fratsen. Bezoekers kunnen via een analoge verzoeklijn plaatjes aanvragen.
Poar Neem'n is een fenomeen op social media en internet. Twee maten, Wim 'Salabim' van Aperlo en John van Aperen uit Elburg (Gelderland), begonnen een paar jaar geleden voor de gein met een Facebookpagina van een zogenaamde politieke partij: 'de Partij Veur 'N Poar Neem'n'. De pagina evolueerde in de jaren daarna tot een platform voor gekke filmpjes en andere 'creatieve gekkigheid'. Vaak in het teken van bier en vrouwen. Poar Neem'n heeft bijna 150.000 volgers en de fratsen van de heren gaan vaak viral.
Zender Obama is een vast onderdeel van de vrijdagochtendprogrammering van RadioNL. Elke week neemt deze 'zendamateur', zogenaamd even de uitzending over. De presentator vertelt, met een flink noordoostelijk accent, woeste verhalen over de belevenissen van zijn maten 'John het Platenkanon' en 'Benny Telstar'. Dat alles met veel verwijzingen naar groene knuppels (flesjes bier) en schaaltjes bruin fruit (de bittergarnituur). Zender Obama's krachtterm 'Titom' kom je overal tegen, net zoals zijn slogan 'Wat een sound'.
"Met de toevoeging van Poar Neem'n en Zender Obama krijgt het Mega Piraten Festijn iets festival-achtigs, die kant willen we ook op", stelt organisator Eddie Mensink. "En hiermee haken we ook in op het echte plattelandsgevoel. Sinds dat Normaal niet meer bestaat is er toch een gat gevallen. En dat wordt niet alleen muzikaal opgevuld. Ook Poar Neem'n en Zender Obama dragen een stukje plattelandsbeleving uit. Maar we vergeten de liefhebbers van boerenrock ook niet. Normaal gesproken zetten we meestal één zo'n band op ons festival neer. Jarenlang was dat Mooi Wark, maar Bökkers gaat dit jaar voor het eerst ook de gehele toer mee. En omdat we weten waar we zijn, de Achterhoek is de bakermat van de boerenrock, hebben we besloten om ze in Zelhem maar gewoon allebei te programmeren."
"We zijn op het MPF inderdaad wel iets uit onze comfortzone", beaamt zanger/gitarist Hendrik-Jan Bökkers. "Maar dat is alleen maar goed. Willie Oosterhuis (MPF-presentator, red) zocht contact met ons. Hij zei het een enorme eer te vinden als wij op het MPF in Lemelerveld zouden spelen. Wilden we best, maar in Lemelerveld kennen ze ons allang. Daar komen we uit de buurt. Dus gaven we aan dat we dan ook graag de hele tour meewilden. En dat is geregeld. Weet je, op die Mega Piraten Festijnen zijn altijd boeren genoeg. Dus er wordt toch wel gefeest bij ons. En het is voor ons een ideale manier om een geheel nieuw publiek aan te spreken."

Programma (grote tent)
The Original Voices of the Kelly Family, Jan Smit, Jannes, Bökkers, Ronnie Ruysdael, Ancora, Snollebollekes, Django Wagner, René Schuurmans, Lesley Williams, Henk Dissel, Mooi Wark, Gino Graus, Stef Ekkel, René Karst, Harten 10, Gebroeders Ko, Jacques Herb, John de Bever, Frank van Etten, Jan Keizer & Anny Schilder, Belinda Kinnaer, Marianne Weber en Helemaal Hollands. Aanvang is om 19.30 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur.

Kaarten
Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop te koop bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; de Bruna in Vorden; Café 't Hemeltje in Ulft; Cigo Gemakshop Leuven in Zevenaar; Café de Snor in 's Heerenberg; Koenders 't Ware Huis in Gaanderen; 't Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld en bij alle winkels van Primera. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via de websites www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld