De tekeningen zijn gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen.
De tekeningen zijn gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen.

De Pauw na verbouwing begin 2018 open

Neef Luuk Nikkels zal exploitatie overnemen

Door Liesbeth Spaansen

WARNSVELD - "De voorlopige tekeningen die zijn ingediend, zijn goedgekeurd door de gemeente," meldt Gerrit Nikkels over de plannen om zijn Grand Café-Restaurant De Pauw aan de Rijksstraatweg 11 in Warnsveld te verbouwen. "Alleen vanwege de bouwvak kan nog niet worden gestart, maar de verwachting is dat De Pauw begin 2018 weer open is."

Drie jaar had Gerrit Nikkels, samen met Esseline Reina De Pauw willen exploiteren. "Het werden drie weken. Als ik nu door het pand loop ben ik helemaal leeg. Maar het restaurant moet doorgaan, voor Warnsveld. Dat ga ik niet meer doen, dat gaat mijn neef Luuk doen. Hij gaat de exploitatie op zich nemen. Hij is nog jong, 26 jaar en is een echte horeca-ondernemer."

De brand in Grand Café-Restaurant De Pauw was op 24 april van dit jaar. Vol ongeloof liepen Gerrit en Esseline die ochtend over het terras, waar veel brandweerlieden met man en macht de grote brand in hun etablissement hadden geblust. De brand was in de vroege ochtend ontstaan door elektrische apparatuur. Dat is de conclusie van het team brandonderzoek en de brandweer na hun onderzoek. De keuken brandde helemaal af en ook het restaurant en het partycentrum werden verwoest door rook en water. De schade van roet was enorm.

Verbouw van De Pauw
In het restaurant en de feestzaal werd al volop gewerkt, want beide ruimten moesten helemaal leeg zijn. Nu is het bouwvak en gebeurt er even niks. "De tekeningen zijn gelukkig goedgekeurd door de gemeente," vertelt Gerrit Nikkels. "De zaal wordt 3 meter korter maar 2,5 meter breder, van 9 bij 13 meter naar 12 bij 16 meter, meer vierkant dus. Verder komen er aan de achterzijde grote ramen waardoor de gasten een prachtig uitzicht op de grote tuin hebben." Direct vooraan, bij de nieuwe ingang komt een moderne toiletvoorziening. "Niemand hoeft meer te vragen waar de toiletten zijn," lacht hij. Tussen de zaal en het restaurant komt een grote open keuken. "Helemaal in het midden, het hart van het bedrijf," vertelt Gerrit. "Het hart moet op de goede plek zitten. Vanuit het restaurant kunnen de gasten de kok aan het werk zien. En zo hoort het ook." 

Het pand wordt helemaal wit geschilderd. Aan de voorzijde beneden worden de ramen vervangen door openslaande deuren. "Daar maken we een mooi terras met parasols. Het ligt gunstig op het zonnige zuiden." Ook het woonhuis op de verdieping wordt helemaal opgeknapt, daar zal Luuk Nikkels gaan wonen. Gerrit Nikkels: "De tekeningen zijn gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen. Het bouwbedrijf gaat ook de verbouwing realiseren. De techniek is in handen van Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. uit Epse. "Ik heb veel vertrouwen in deze mensen."

Al duurt het nog tot begin 2018, het afsprakenboek dat door de brandweer uit het pand werd gehaald, ligt alweer klaar voor boekingen. "U bent welkom in De Pauw van Warnsveld."


De tekeningen zijn gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>