De dames van ensemble Il canto di Rame. Foto: PR
De dames van ensemble Il canto di Rame. Foto: PR

Bijzondere samenstelling van musici te horen in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Een bijzondere samenstelling van musici is te horen tijdens het Marktconcert op zaterdag 12 augustus om 12.30 uur in de Walburgiskerk. Diezelfde avond om 22.00 uur zal het ensemble Il canto di Rame van zich laten horen en op zondag 13 augustus vanaf 16.00 uur kan men tijdens de orgelvesper genieten van de muziek van organist Els Dijkerman op het Baderorgel.

Tijdens het Marktconcert spelen twee contra-bassisten én een organist. Reinout Hekel en Daniel Muskitta bespelen de contrabas en Bob van der Linden het Ahrend-en Baderorgel. Op het programma staan vier delen uit Le carnaval des animaux van C. Saint-Saëns(1835-1921) en een prelude van Shostakovich beide stukken in een bewerking van Reinout Hekel. Op het Baderorgel klinken werken van J.S.bach, G. Böhm en F. Mendelssohn. De musici kennen elkaar van het Utrechts conservatorium waar zij alle drie studeren. De kerktoegang voor dit concert is 2 euro. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Concert Il canto di Rame
Zaterdagavond 12 augustus om 22.00 branden in het koor van de Walburgiskerk weer de kaarsen op de historische Kaarsenkroon voor een concert van het ensemble 'Il canto di Rame'. Elske te Lindert (sopraan), Iris Gruber (saxofoon), Marije Toenink (cello) en Liga Vilmane (orgel) brengen een programma onder de naam 'Evening Prayer'.

De dames van Il Canto di Rame zijn voortdurend op zoek naar uitdagingen en staan bekend om hun originele programmering. Het ensemble heeft zijn wortels in de barok en de blik op de toekomst, waardoor zij de totaalbelevenis van woord en muziek hebben weten te vertalen naar een hedendaags concept. Toegang bedraagt 15 euro (t/m 16 jaar gratis).

Orgelvesper
Zondag 13 augustus wordt om 16:00 uur een orgelvesper gehouden. Organist Els Dijkerman bespeelt dan het Baderorgel en Ronald Heins is de liturg. De vesper is vrij toegankelijk.


www.baderorgel.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>