advertorial

Zelfbevrijding: wakker worden uit de trans van het denken

Al geruime tijd geeft Angelique Romeijn interactieve lezingen over 'Zelfbevrijding'. Deze maand wederom in Zutphen. De lezing is een uitnodiging tot bewustwording van je ware natuur. Het ligt verborgen onder de oppervlakte van ons dwangmatige en complexe denken. De stem in ons hoofd die we geloven en op basis waarvan we ons leven vormgeven. Het is hoe de meeste mensen ervaren en doen en daarom de norm waarbinnen we opgroeien.

Als klein kind leven we de schoonheid van onze ware natuur wat gekenmerkt wordt door vreugde, liefde, waarheid, vrede en vrijheid. Echter, door alles wat we door de tijd heen leren en afleren van onze omgeving, wie we moeten zijn en waaraan we moeten voldoen, vergeten we wie we zijn. We leven dus niet onze waarheid maar dat wat we voor waar over onszelf en de wereld hebben aangenomen. Dit leidt tot weerstand, conflict en spanning binnen onszelf en in onze relaties. Soms gaat het gepaard met gedachten dat het leven maar vlak, onbevredigend of stressvol is.
Zelfbevrijding is het doorzien en loskomen van dit mechanisme dat je laat geloven dat je een 'ikje' bent dat losstaat van de rest van het leven. Wat zegt dat er eerst iets moet veranderen voordat je je compleet en vervuld kunt voelen. De 'voice-over' in je hoofd die claimt te weten wat juist is en overal wat op aan te merken heeft. Teruggrijpt naar het verleden of vat probeert te krijgen op de toekomst en zo verhalen vertelt, die niet bijster origineel zijn en waar we over het algemeen niet heel vrolijk van worden.
Gevangen in dit denken zien we over het hoofd dat alles waarnaar we verlangen en zoeken in onze buitenwereld, is wat we zelf allang zijn. Dit te ervaren en te leven is 'thuiskomen', in de diepste zin van deze betekenis.

Interesse? Je bent van harte welkom op donderdag 23 augustus 2017, aanvang 19.30 uur, Waterstraat 5, Zutphen of op zondag 26 augustus 2017, aanvang 14.00 uur, Genietcafé, Zutphen. Aanmelden via info@angeliqueromeijn.com. Deelname bedraagt € 10,-.Voor meer informatie kijk je op www.angeliqueromeijn.com.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>