De rit is net als andere jaren opengesteld voor authentiek gerij en replica's. Achterhoekfoto.nl/ Gerard Kiezebrink
De rit is net als andere jaren opengesteld voor authentiek gerij en replica's. Achterhoekfoto.nl/ Gerard Kiezebrink

Authentieke koetsen door Zutphen

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal onder de naam Nachtrit Zutphen een rit voor authentieke koetsen gehouden worden. Op zaterdag 26 augustus zijn de deelnemers vanaf 15.00 uur welkom op de parkeerplaats achter de Hanzehal (Fanny Blankers-Koenweg 2) te Zutphen waarna de deelnemers die zich daarvoor opgegeven hebben vanaf 17.00 uur gejureerd zullen gaan worden.

Rond 18.00 uur vertrekt de stoet voor een rondrit van ongeveer twintig kilometer door het mooie buitengebied van Zutphen en gemeente Bronckhorst, waar ongetwijfeld weer veel toeschouwers de aanspanningen zullen bewonderen. Tijdens de tussenstops worden deelnemers net als andere jaren goed verzorgd in de vorm van een hapje en drankje, verzorgd door Gasterij De Gracht. Na de rust, zo rond 21.30 uur wanneer de schemering invalt, zullen de kaarsen in de koetslampen aangestoken worden voor de tocht door de binnenstad van Zutphen.

Deelnemen
De rit is net als andere jaren opengesteld voor authentiek gerij en replica's. De organisatie hanteert een maximum van vijfentwintig deelnemers en er is momenteel nog ruimte voor deelnemers om zich in te schrijven. Opgeven kan via het inschrijfformulier op de website.


www.achtertpeerd.com

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>