De Berkel is de verbindende factor van alle activiteiten. Foto: Stan Bouman
De Berkel is de verbindende factor van alle activiteiten. Foto: Stan Bouman (Foto: Stan Bouman)

Activiteiten op en langs de Berkel tijdens Berkelfestival

REGIO - Op 23 juli organiseren de Nederlandse en Duitse Berkelsteden een grensoverschrijdend evenement met als verbindende factor de Berkel. De Berkelaktionstag (Berkelfestival) is een dag bomvol evenementen in Duitse én Nederlandse Berkelsteden, van bron tot aan de monding. De activiteiten zijn er voor jong en oud en variëren van kanovaren en paardrijden tot natuurwandelingen en muziekoptredens.

Zo kan men in Zutphen met de fluisterboot en kano de Berkel op, zijn er diverse wandelingen met ieder een eigen thema en staat een bezoekje aan het Stedelijk Museum op het programma.

Nederlandse Berkelsteden die deelnemen zijn Zutphen, Almen, Lochem, Ruurlo, Borculo, Eibergen en Rekken. In Duitsland doen de Berkelsteden Stadtlohn, Gescher, Vreden, Coesfeld en Billerbeck mee. Elke Berkelstad heeft haar eigen programma, kijk voor actuele informatie op de websites. www.achterhoek.nl of www.berkeln.eu.

Samenwerking Duitsland en Nederland
De Berkelaktionstag werd in 2015 in Duitsland voor het eerst georganiseerd om het Berkelgebied op de kaart te zetten bij bezoekers en toeristen. Deze derde editie zijn ook de Nederlandse Berkelsteden aangesloten bij het evenement. Betrokken organisaties zijn Achterhoek Toerisme, Zutphen Promotie, en gemeente Lochem.


achterhoek.nl/seizoenen-themas/berkelfestival

berkeln.eu

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzutphen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=720,721,723" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>